Het Inter(ieur)view met Kylie

kringloopgelukjes dr.house_bykylie keeelly91blog marktplaats interieurview interview woonkamer bohemian rotan kast planten
Het was even stil in deze rubriek. Maar Het Inter(ieur)view is weer terug! Kylie van het Instagramaccount @dr.house_bykylie mag het spits afbijten. We mogen binnenkijken in haar fijne lichte bohemian woning en komen meer te weten over o.a haar dilemma’s en fijne marktplaats gelukjes (ik ben stiekem jaloers op haar salontafel voor een koopje!). Nieuwsgierig? Lees dan snel verder.
Hee hallo! Wie ben je? En vertel eens iets meer over jouw interieurstijl.

Hoi! Ik ben Kylie, 30-jaar en samen met mijn man en onze 2 katten wonen wij in een prachtig huis in Utrecht.  Ik denk dat de stijl het beste te omschrijven is als boho,  botanisch, vintage/midcentury modern. We hebben best wat tweedehands of geërfde stukken in huis. Ik probeer als ik iets nieuws wil dit dan eerst ook tweedehands ergens te scoren. Daarnaast vind ik het ook erg leuk om te knutselen of bijvoorbeeld (deco)hacks te onderzoeken.

dr.house_bykylie instagrammer interieur

Waarom heb je voor deze stijl gekozen?

Het is een beetje zo gegroeid. We wonen in dit huis nu ruim 2 jaar, daarvoor woonde we in een in een appartement.  De inrichting en daarbij een beetje de stijl is door de verhuizing veranderd.  In het vorige huis was de vloer licht en hadden wij een donkere bank en een donkergroene muur. Maar doordat de vloer in dit huis erg donker is hebben wij geprobeerd de rest lichter te houden. Verder is er veel natuurlijk licht, waardoor het houden van planten een stuk makkelijker werd (en uitgroeide tot een urban jungle).  Als student is mijn liefde voor kringlopen ontstaan en ik kan echt een koopjesjager zijn op marktplaats. Sommige van die meubelstukken heb ik nog steeds. Zoals het gouden kastje in de ‘kleding-kamer’ en ook de antieke buffetkast in de woonkamer. Daarnaast hebben wij ook enkele meubelstukken geërfd van onze opa’s en oma’s.  Verder vind ik de bohemian stijl erg mooi met de natuurlijke materialen en kleuren, ik denk dat dit een perfecte match is met de planten en de vintage meubelstukken.

Wat is je allermooiste item in huis?

Ik kan niet één ding uitkiezen. Mijn man en ik vinden de buffetkast echt een mooie eyecatcher in dit huis, daarom heen is de rest van ons interieur eigenlijk afgestemd. Ik vind mijn meest recente marktplaats vondst, de rotan kast echt supermooi. Mijn man vindt de antieke bijbel verklaringen in onze keuken het mooist, ook een erfstuk. Oh en onze salontafel (marktplaats gelukje voor maar €10).

dr.house_bykylie woonkamer tvhoek verftechniek bohemian marktplaats woonidee interieurinspiratie markplaatsgeluk
Deze salontafel is o.a zo’n tof marktplaats gelukje!

dr.house_bykylie theekastje goud interieur bohemian rotan inspiratie hoekje

Wat zou je nooit wegdoen?

Onze erfstukken; de banketbakspullen van mijn opa, het theekastje, de Rohé Noordwolde rotanstoel van de opa van mijn man. 

Dillema’s

Nooit meer naar de kringloop of nooit meet een design item aanschaffen.

Nooit meer een designstuk. Ik heb denk ik ook nog nooit een echte design-stuk aangeschaft, of het moet een erfstuk of kringloopjes geluk zijn. Ook is winkelen in de kringloop duurzaam.

Nooit meer een plant in huis of nooit meer bloemen.

Dan kies ik voor ‘nooit meer bloemen’, al kan een bos bloemen mij echt opfleuren. Maar een plant geeft het hele jaar sfeer en leven in huis. In elke kamer hebben wij wel planten staan. Van mijn man mag ik echt geen planten meer aanschaffen.

marktplaats dr.house_bykylie

Wat zou je aanschaffen als je daarna nooit meer iets zou mogen kopen?

Dit vind ik zo lastig! Momenteel ben ik aardig tevreden met onze inrichting. Daarnaast probeer ik minder nieuwe items aan te schaffen (tenzij niet anders kan) en dan liever dit ergens tweedehands te scoren. Als ik moet kiezen, dan wil nog enkele lampen vervangen van de vorige eigenaars.

Liever praktisch en lelijk of onpraktisch en mooi?

Puur antwoord op de vraag; onpraktisch en mooi. Maar eigenlijk zoek ik altijd naar stukken die zowel mooi zijn als functioneel. Zo heb ik lang gezocht naar een functionele prullenbank voor de keuken maar wel een die ook mooi is. Als ik het niet mooi of praktisch zou vinden ga ik mij eraan ergeren.

marktplaats woonkamer interieur dr.house_bykylie

Interieurgeheimen

Heb je wel eens een interieurblunder gehad?

Ik denk niet dat het zozeer blunders zijn als dat je smaak gewoon veranderd. Zo was mijn studentenkamer limegroen met paars; dat komt er echt niet meer in. Wel heb ik tijdens het verhuizen de grootte van de woonkamer verkeerd ingeschat en de bank iets te groot besteld, gelukkig is het een modulaire bank en kon ik het toch zo schuiven dat het paste. Verder probeer ik het gedachteloos kopen af te leren. Zo wordt het huis een plek met spullen die we waarderen en waar we van houden.

Wat vind jij stiekem heel lelijk in een interieur?

Interieursmaak is natuurlijk heel persoonlijk, maar wat er bij mij nooit in zal komen zijn decoraties zoals houten beelden of woorden met ‘live-laugh-love’ en dingen zoals de Efteling laven. Je maakt me ook heel ongelukkig in een heel strak interieur met veel hoogglans.

Wat heb je nog nooit op de foto gezet?

Wel op de foto geprobeerd gezet maar (nog) niet gepost op insta omdat ik het niet mooi in het plaatje vind passen; de gang, wc en de badkamer.  Zo vond ik de keuken eerder ook niet mooi, maar na een make-over is die er toch opgekomen. Dus wie weet, een nieuw project?

marktplaats dr.house_bykylie diningroom eetkamer bohemian keeelly91blog

Wat is het gekste wat bij je interieur moet passen?

Eerder maakte ik mij hier nooit heel druk om, maar langzaam komen er dingen in huis die ik ook echt mooi vind en die, zoals Marie Kondo zou zeggen, ‘sparks joy’.  Vooral dingen die open en bloot staan zoals keukengerei, de prullenbak of een wc-borstel en wc-houder

Tot slot

Wie of wat inspireert jou?

Ik haal veel inspiratie van instagram en pinterest. Maar ook kan ik uren kijken naar youtube filmpjes voor decoratie DIY’s en make-overs.

dr.house_bykylie instagrammer keeelly91blog marktplaats woonidee rotan stoel bohemian midcentury

dr.house_bykylie binnenkijken woonkamer livingroom planten rotan bohemian

Heb je nog wensen in je interieur?

Ik zou heel graag onze keuken, badkamer en wc willen veranderen. Maar dan moeten we eerst maar eens de jackpot winnen denk ik.

Een tip van jou.

Enkele tips voor het scoren van tweedehands of kringloopgelukjes. Op marktplaats kan je je zoekopdracht bewaren; dan krijg je een melding zodra iemand een nieuwe advertentie plaatst en kan je als een van de eerste reageren. Denk daarbij ook aan bredere termen, niet iedereen kent of gebruikt de juiste termen. Dus zoek je iets met rotan, zoek dan ook op bamboe en hout. Mocht je de mogelijkheid hebben ga dan minstens twee keer in de week naar dezelfde kringloop; dan heb je soms net het geluk dat ze de winkel hebben aangevuld en jij net dat ene pronkstuk kan meenemen. Of je vraagt op welke dag zij de winkel aanvullen.

Dankjewel Kylie dat mochten binnenkijken in jouw fijne interieur! Wil je op de hoogte blijven van Kylie’s marktplaats gelukjes? Volg haar dan zeker via Instagram @dr.house_bykylie.
Tot de volgende Inter(ieur)view!
Liefs, Kelly

 

1 Reactie

  1. Diane
    19 maart 2020 / 22:37

    Ik ben pas verhuisd en ben nu ook een bohemian stijl aan het creëeren. Deze blog heeft me al supermooie ideeen gebracht.
    Nu zie ik in jouw interieur die rotan kast staan. Die heb ik 22 jaar geleden ook gehad (cadeau van mijn tante). Eerst heeft hij lang in onze woonkamer gestaan. Daarna is hij via de slaapkamer op de zolder terechtgekomen. Vorig jaar heb ik hem verkocht via marktplaats omdat we gingen verhuizen.
    En nu ik hem zo zie, staat hij supermooi in jouw interieur. Het zou wel heel toevallig zijn als dat de mijne zou zijn, hihi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pinterest

Follow on Pinterest

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: