De Jellyfish die niet prikt!

keeelly91 airplants luchtplantjes jellyfish airplantshop tillandsia planten woonaccessoires interieur
Loop je heerlijk relaxt op het strand, sta je met je blote voeten in een kwal. Daar word je niet vrolijk van! Maar in de gedaante die Airplantshop ervan heeft gemaakt is de kwal, of in dit geval Jellyfish, meer dan welkom in huis! Plus dat het schattige plantje perfect is voor mensen die geen groene vingers hebben. Daar word je wél vrolijk van!

Van zee-egel naar Jellyfish. 

Ik vind ze er zo leuk uitzien! De Jellyfish. Maar ook op deze variant kun je beter niet gaan staan. De huisjes zijn namelijk echte skeletjes van zee-egels. Zo zijn ze allemaal uniek.
In combinatie met luchtplantjes ofwel tillandsia is het een leuke en grappige verschijning in je interieur.
Het word geleverd met een visdraadje die al om je tillandsia heen zit. Zo hoef je zelf niet te knutselen maar kun je hem meteen een mooie plek geven.

Tillandsia heeft geen wortels.

Tillandsia is een luchtplant. De plant haalt zijn voeding uit de luchtvochtigheid in de natuur. Hij heeft dus geen wortels en hoeft daarom niet in de grond. Vandaar de naam “lucht”.
Maar nu hoor ik je denken, hoe blijft hij dan in leven?
Het is dus niet zo dat hij helemaal geen verzorging nodig heeft. In huis is de luchtvochtigheid natuurlijk anders dan in de natuur. Daarom moet je hem 2x per week met de plantenspuit even natsproeien. Het liefst met regenwater. Zo houd hij zijn mooie uitstraling.

En nog een tip: plaats ze niet in direct zonlicht. Dit vinden ze te fel, en aangezien je ze niet kan besproeien met zonnebrand zullen ze niet lang bij je zijn. Wel houden ze van een lichte plek. Dus kijk goed waar je ze gaat plaatsen.

Heel veel verschillende soorten. 

Je hebt veel verschillende soorten airplants of wel luchtplantjes genoemd. Dit is de makkelijke benaming van allerlei soorten Tillandsia’s.
In deze Jellyfish’jes zitten de soorten “spaans mos” (de lange ruige variant) en “Tillandsia Butzii” (de kleine gekrulde).
Dit zijn kleine tillandsia’s maar er zijn ook hele grote! Zoals de Straminea Thick Leaf XXL. Deze is ongeveer 45cm hoog. Deze past alleen niet in de Jellyfish ;-).

Ik word blij van deze Jellyfish. Jij ook? Dan heb ik goed nieuws! Want t/m 30 september krijg je 15% korting op deze Jellyfishjes. Gebruik daarvoor de code: ”jellyfish”.

Liefs, Kelly.

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Airplantshop.nl.

Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pinterest

Follow on Pinterest

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: