Het Inter(ieur)view met: Fenna!

Yay! Een nieuwe rubriek op mijn blog. Het inter(ieur)view. Oftewel een interieur interview met Instagrammers die de liefde voor interieur delen . De komende tijd zullen jullie in deze rubriek vanalles te weten komen over hun dillema’s, interieurgeheimen en natuurlijk fijne inspiratie opdoen.

We bijten het spits af met Fenna! Beter bekend als @fennat op Instagram. Haar fijne groene vintage interieur “of zoals Fenna zegt: MEUK  ;)” herken ik altijd meteen als ik door IG scrol. Tijd dus om haar én vooral haar interieur wat beter te leren kennen. Lees je mee?
Hee Hallo! Wie ben je? En vertel eens iets meer over jouw interieurstijl.

Hoi! Ik ben Fenna, 25 jaar en samen met mijn vriend René woon ik in Aldeboarn, een klein, gezellig dorpje in Friesland. We wonen inmiddels alweer 2 jaar in ons huidige huis, maar ik heb hiervoor ook altijd in Aldeboarn gewoond. Je kunt mijn stijl herkennen aan veel groen (plantengroen en heel veel andere kleuren groen haha), industrieel, vintage of zoals sommigen het weleens noemen; meuk. Ik zeg: MEUKISLEUK! Ook vind ik het leuk om zelf dingetjes te maken. Het maakt je interieur persoonlijk en uniek; niemand heeft precies hetzelfde.

Waarom heb je voor deze stijl gekozen?

Ik heb niet echt voor deze stijl gekozen, het is een beetje zo gegroeid. Oude spullen heb ik wel altijd al leuk gevonden, dat zit in de familie. Bij mijn moeder, mijn tante en ook mijn beppe (oma) staat het huis vol met oude ‘meuk’. Maar planten bijvoorbeeld, die vond je hier eerst niet! Nu kan ik ze overigens niet meer wegdenken, wat een saaie, kale boel zou het dan worden…

Wat is je allermooiste item in huis?

Ik heb niet één mooiste item. Wel ben ik heel blij met onze eettafel en kapstok. Beide heeft René zelf gemaakt. De eettafel van oude wagonplanken en de kapstok van oude kaasplanken. Dat is ook wat ik er zo mooi aan vind, het oude hout, dat geeft meteen een bepaalde sfeer. De poten van staal heeft René op zijn werk gemaakt, lekker industrieel!

Wat zou je nooit wegdoen?

Op dit moment denk ik mijn oude legerkist, die heb ik 2 jaar geleden op marktplaats gevonden voor maar €12,50! Ik was een beetje op marktplaats aan het speuren toen ik de kist tegenkwam. Hij stond er net op en had al een bod van €10. Voor de grap bood ik €12,50 en ik kreeg meteen een berichtje terug dat ik hem wel op mocht halen, hij ging hem anders toch in de open haard gooien (?!?!?!?) Gelukkig heb ik em nog op tijd kunnen redden!

Dillema’s:

Nooit meer naar de kringloop óf nooit meer een Design item aanschaffen.

Nooit meer een design item aanschaffen! Ik kan niet zonder de kringloop

Nooit meer en plant in huis óf nooit meer bloemen.

Nooit meer bloemen. Af en toe een bosje bloemen vind ik best leuk, maar ik heb toch liever planten. Sinds wij planten in huis hebben, kan ik er niet meer zonder! Ik vind het gezellig staan en ook de verzorging van de planten vind ik leuk (vooral als ze het goed doen haha).

Liever een heeeele mooie stoel die totaal niet lekker zit? Of juist een stoel die heel lelijk is maar wel een ge-wel-dige comfort heeft.

Doe mij maar die mooie stoel die niet lekker zit! Je kunt een stoel ook gewoon voor de sier hebben toch? Ga ik wel op de bank zitten om vervolgens naar de stoel te kijken! Toevallig heb ik laatst een rotan stoeltje gevonden bij de kringloop, hij is al zo oud dat ie niet meer veilig is om op te zitten, maar hij is wel mooi! En ook onze eetkamer stoelen zitten niet heel erg comfortabel… Als ze maar mooi zijn toch? 😉

Interieur geheimen:

Heb je wel eens een interieurblunder gehad?

Blunder wil ik het niet noemen, wel heb ik spijt van onze kurkwand. Ik moest en zou zo’n kurkwand hebben en nu vraag ik me af waarom ik dat ook alweer zo graag wou?! Nou ja, heb ik wel een goede reden om weer nieuwe ideeën te bedenken voor dat hoekje.

Wat heb je nog nooit op de foto gezet?

Soms zie ik huizen voorbijkomen waarin echt álles af en perfect is. Wij hebben dit huis gekocht van een aannemer die dit huis helemaal heeft opgeknapt (het was namelijk een beetje een bouwval…). Bij ons is dus ook alles af en nieuw, maar helaas niet allemaal onze smaak. De keuken, slaapkamer en badkamer bijvoorbeeld, vind ik niet echt fotowaardig.

Wat houd zich schuil achter de deurtjes van je kasten?

Rommel… Laten we het daar maar op houden!

Tot slot:

Wat is het gekste wat bij je interieur moet passen?

Sinds ik op instagram zit, ben ik daar dus veel meer mee bezig hè! Ik word soms zo hebberig van al die mooie plaatjes. Dan zie ik bijvoorbeeld een mooi flesje handzeep voorbijkomen… Het interesseerde mij eerst echt niet of de handzeep wel of niet bij het interieur past… Nou, nu dus wel!

Wie of wat inspireerd jou?

Qua interieur haal ik mijn inspiratie vooral uit woonbladen, pinterest en de vele mooie instagram feeds.

Heb je nog wensen in jou interieur?

Ja! Ik heb een heel wensenlijstje! We gaan binnenkort eerst met de keuken aan de slag. We willen de bestaande keuken verven, de bovenkastjes eraf halen, een ander blad erop en andere tegels boven het aanrecht. Daarna de slaapkamer? En de tuin? En als het dan ooit af is, beginnen we weer van voren af aan… Of gaan we dan verhuizen

Fenna super leuk dat je mee deed aan dit inter-ieur-view! Fenna is begonnen met de make-over van hun keuken. Wat een verschil al! Nieuwsgierig naar alle ontwikkelingen? Volg Fenna dan op instagram @fennat.

Deel:

5 Reacties

 1. 21 februari 2018 / 19:59

  Hi.
  Wat een leuk idee deze rubriek.
  Altijd top om wat achtergrond te horen van mensen die gek op interieur zijn.
  Dank. Groet Carla

  • Keeelly91
   Auteur
   21 februari 2018 / 21:00

   Hi Carla,

   Dankjewel! Leuk om te horen :). Altijd leuk he bij mensen binnenkijken :D.

   Fijne avond.

   Groetjes Kelly

 2. Merel
  24 februari 2018 / 11:30

  Ik doe graag mee met het winnen van zo’n lekker schapenvachtje @mereluittenhout

 3. Yvonne
  24 februari 2018 / 16:18

  Wat een leuke rubriek! Ik zeg ga er vooral mee door!

  Liefs, Yvonne
  (IG: Thuis.by.pluis)

 4. Rosalie
  25 februari 2018 / 08:14

  Super leuk om te lezen is dit ook de blog waarop we kunnen reageren voor de uberleuke winactie? Ik (@rosalievries) doe namelijk érg graag mee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pinterest

Follow on Pinterest

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: