Je kruidenplant makkelijk in leven houden.

keeelly91 waterwick kruidenplant basilicum groene vingers keuken eetbaar systeem levende plant tips

Wil jij net als ik je kruidenplant makkelijk onderhouden zodat je, of beter gezegt je lichaam, er langer plezier van heeft? Lees dan snel verder! 

Geen groene kruidenvingers

Ik ben (al zeg ik het zelf 😉 ) best goed in kamerplanten in leven houden. En tuurlijk sneuvelt er wel eens eentje. Maar dat mag ook! Dat geeft weer ruimte voor een mooie nieuwe groene vriend. Maar ik kocht ook wel eens een kruidenplant zoals bijvoorbeeld munt of basilicum. Maar na 2 of 3 keer ervan genoten te hebben waren het al slappe dooie gevallen geworden. Toch weer te weinig water gegeven. En bij de volgende weer teveel. Ik heb er nog geen handigheid in. Maar van die verrimpelde stengels in m’n kokende water word ik nou niet bepaald heel vrolijk van. 

Een ideaal systeem

Nu heeft Waterwick een heel handig systeem bedacht om veel langer van je kruiden te kunnen genieten. En toen ik dit hoorde klonk het als muziek in m’n oren. Eigenlijk is het heel simpel! Het systeem bestaat uit een gepatenteerd touw wat je aan de onderkant van je kruidenplant bevestigd. Daarna stop je de plant + pot in een speciale coverpot. Deze coverpot is dieper waardoor er ruimte ontstaat (het reservoir) waar het water in kan. Het touw neemt het water uit het reservoir op en geeft het aan de wortels van jou stralende kruidenplant. Hoera! We hebben langer plezier van ons basilicumplantje. 

Je kunt hierdoor namelijk nooit teveel water geven, want als de plant genoeg gedronken heeft dan neemt het touw niet meer water op als nodig is. Ideaal toch? 

Alleen voor kruiden?

Nu denk je misschien, is dit systeem alleen maar voor je kruidenplant? Nee zeker niet! Je kunt dit ook voor andere planten gebruiken. Maar ik vind het voor de kruiden erg fijn omdat ik daar dus iets minder goed in ben. Op de site van Waterwick staan trouwens nog veel meer accessoires en andere coverpotjes.

Vanaf vandaag (23 mei) zijn deze speciale Waterwick systemen + kruidenplantjes, in de soorten basilicum, peterselie en bieslook, verkrijgbaar bij de Hoogvliet in heel Nederland. 

Ik ben benieuwd of jullie het net zo fijn vinden als ik. 

Liefs Kelly. 

 

Deze blog is tot stand gekomen ism Waterwick.

3 Reacties

 1. Jootje
  20 oktober 2019 / 12:21

  Goedemiddag,
  Ik heb een vraag over de achterwand van de keuken. Wij krijgen een nieuwe keuken en weten niet zo goed wat we als achterwand willen. Je ziet veel van die opstaande randjes achter het werkblad tegen de muur aan maar ik vind dat niet zo mooi.
  Is dat verf op de wand? En is dat dan speciale verf? En hoe hebben jullie dat dan tussen werkblad en muur? Is dat gekit?,

  • Keeelly91
   Auteur
   29 oktober 2019 / 11:07

   Hi! Het is speciale verf van Histor clean. Dit kun je makkelijk schoonhouden. Bij ons zit het er nu ruim 3 jaar op en het ziet er nogsteeds goed uit. De rest hebben we inderdaad gekit :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pinterest

Follow on Pinterest

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: