PLANTEN IN DE KEUKEN. GROEN EN GEZOND!

urbanjungle planten in huis groen keuken ikea intratuin plants

Planten zijn in de tuincentra’s niet aaaan te slepen. Het is dé trend die je in huis moet hebben. Of meerdere natuurlijk haha. En ookal ben ik al heel lang fan van deze groene vrienden sleept deze trend gelukkig nog flink voort.

Ik heb al eens eerder een blog geschreven over deze groene beauty’s en heb daar uitgelegd dat ze niet alleen maar mooi zijn. Nee planten hebben de beauty EN the brains. Uhh-uh!

Dus waarom zou je er alleen je woonkamer of eetkamer mee stylen als je ook een keuken hebt die graag ademt. Want met al dat eten koken voor jezelf of je gezin kunnen de planten zich ook heerlijk voeden.
Voeden? Ja dat klopt. Er hangt namelijk fijnstof in huis, en vaak nog meer dan er buiten te vinden is. Wisten jullie dat door het braden en wokken van vlees en groenten er nog meer fijnstof vrijkomt? En dat dit vaak uren rond blijft hangen? Planten vinden dit een heerlijke maaltijd en zetten het om in schone lucht. Jij een lekker bordje nasi en de planten hun portie fijnstof. Iedereen blij 😀 .


Over dit lieve plantje krijg ik vaak de vraag hoe die heet. Deze heet in de Nederlandse naam “Suikerdruifje”

Dus kom maar op met die Urban Jungle in de keuken. Het is niet alleen gezond maar het geeft ook zoveel sfeer! En je wilt toch ook wel in een gezellige keuken koken.
Zo heb ik hier voor en na fotos van onze keuken zonder planten en de keuken mét planten. Kies zelf maar 😉 .


De grote plant “Calathea Orbifolia” boven de oven en magnetron is een speciale “Air so pure” plant. Daar is wetenschappelijk van bewezen dat die heel effectief de lucht zuivert. Een tip! Hij heeft veel water nodig . In tuincentra’s zoals bijvoorbeeld Intratuin geven ze dit duidelijk aan. Zo weet je zeker dat je een hongerige plant aan de haak slaat 😉 .

Ik ga maar eens koken. M’n planten hebben trek haha!

Liefs Kelly.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pinterest

Follow on Pinterest

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: