Stijlvolle raamdecoratie als zonwering

keeelly91 zonwering raamdecoratie Solano wonen interieurfotografie wooninspiratie

De zon. De één vind hem geweldig, de ander vind ‘m maar niks. Ik hou heel erg van de zon, maar toch heb ik er een haat/liefde verhouding mee. Buiten mag hij namelijk lekker z’n ding doen. Maar binnen moet hij niet vervelend worden. Gelukkig hebben we nu eindelijk een oplossing in de vorm van mooie en ook vooral praktische raamdecoratie die ook als zonwering dient!

Lekker buiten spelen zon

Mensen die ook een doorzonwoning hebben kennen het vast wel. En de naam verbloemt ook weinig, maar als de zon schijnt is deze ook flink aanwezig in ons huis. In de herfst en winter echt heerlijk, maar in de zomer.. pff. Níet te doen. Als ik naar de sauna wil dan ga ik wel naar een kuuroord. Want dat is wat het hier ‘s zomers wordt.
Dat komt ook doordat we een aanbouw hebben geplaatst, met fijne openslaande deuren en dus veel glas. Heel fijn hoor al dat licht. Maar tel daar een zwart plat dak bij op en je hebt ’t recept voor een heet zwetend hok. 

Voor

Puffend de zomer door

Oke, vorig jaar was dat echt het geval. Ver in m’n zwangerschap én een hele hete zomer. Ik vond het niet echt een fijne combi. Toen we naar de thermometer keken hadden we een record, want vorig jaar zomer haalde we de 33 graden in huis. Vreselijk was dat! Dat wilden we dit jaar heel graag voorkomen. We waren al lang aan het nadenken over de perfecte zonwering. Helaas is onze aanbouw niet gemaakt voor een knikarm zonnescherm, dus moesten we op zoek naar iets anders.

keeelly91blog zonwering raamdecoratie interieurstyling woondecoratie interieurfotografie

keeelly91 zonwering solanowonen plissegordijnen wooninspiratie interieurfotografieNa

De veelzijdige raamdecoratie.

Na heel lang nadenken waren we eruit. Op de site van Solano Wonen kwamen we uit op deze fijne duo plissé gordijnen. We kozen voor de verduisterende versie (die daarom bij ons dient als zonwering) van het merk Verano (in de kleur creme 72.0458). Met een top down bottom up systeem. Zo kunnen we, als de zon niet in huis schijnt, heel speels omgaan met de raamdecoratie. En als de zon wél flink schijnt alles lekker dicht doen. Het wordt dan heel donker in huis, waardoor het echt een stuk koeler aanvoelt! Geen zonnestraal komt er meer doorheen. Én we kunnen gewoon normaal in en uit huis lopen doordat het in het kozijn is bevestigd. Dit wordt het PerfectFit systeem genoemd. Een heel fijn en makkelijk systeem wat snel door jezelf te bevestigen is. Je hebt niet eens schroeven nodig. Zo blijft het kozijn nog mooi in tact. 

keeelly91 zonwering woondecoratie raamdecoratie solanowonen plissegordijnen

Zomer vs Winter.

Zoals jullie zien hangt onze andere raamdecoratie ook nog. In de zomer laten we deze dus helemaal omhoog zitten zodat de doorloop naar buiten (met een vriend van 2.02 meter) makkelijk gaat. Het is ’s zomers natuurlijk lekker lang licht dus niet erg als je ’s avonds nog goed naar buiten kunt kijken. En in de winter laten we dan onze oude raamdecoratie zakken zodat je nog wel wat transparantie hebt naar buiten. Zo hebben we nu dus de ideale balans voor alle seizoenen! 

Maar laat die fijne zomer eerst maar eens flink komen! Ons huis is er eindelijk klaar voor. Hebben jullie ook een zonnig huis?

Liefs, Kelly

2 Reacties

 1. 11 januari 2021 / 09:37

  Heel mooi, deze plisse gordijnen. Komend voorjaar wil ik mijn interieur een boost geven en wil ik ook nieuwe zonwering, om wat meer schaduw in huis te hebben. De meeste zonwering vind ik zo opvallend, maar dit ziet er erg mooi en subtiel uit, dank voor het delen!

  • Keeelly91
   Auteur
   11 januari 2021 / 12:57

   Dankjewel! Fijn dat je er inspiratie uit kon halen :-)!

   Groetjes Kelly.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pinterest

Follow on Pinterest

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: