Het Inter(ieur)view met Esther

In het vorige Inter(ieur)view zagen we de lievelingskleur oranje rijkelijk shinen bij Sabrina. Dit keer krijgen we meer te weten over Esther, een prachtig tijdloos interieur met naturel tinten. En haar badkamer? Wauw! Echt mooi, en dat in zo’n relatief kleine ruimte. Lees je mee?
Hee hallo! Wie ben je? En vertel eens iets meer over jouw interieurstijl.

Hai! Ik ben Esther, 31 jaar en ben architect. Daarnaast ben ik samen met mijn lieve vriend Wout en hebben we samen een dochtertje Sara. Wij wonen samen in Roosendaal in ons eigen handig gerenoveerde 2-1 kap woning. Ik denk dat ik mijn stijl het beste kan omschrijven als Modern Chique. Een huis dat rust uit straalt maar toch een bepaalde luxe. Wij hebben geprobeerd de stijl in heel het huis door te trekken.

Waarom heb je voor deze stijl gekozen?

Vanaf de eerste pen op papier ben ik vertrokken van het feit dat ik een tijdloos interieur wilde neerzetten dat niet met de trend mee gaat. In ons vorige huis kozen we echt met de trend, waardoor ik steeds wilde veranderen. Die verander-drang is nu een stuk minder 😉 Het enige meubelstuk dat we uit het oude huis over hebben gehouden is de steigerhouten kast.  Ik vind hem eigenlijk wel goed passen, maar als er dus nog iets veranderd moet worden zal dat het zijn. 

keeelly91 uniekhuisje tijdloos kinderen speelplekje zwart staal naturel wit woonkamer inspiratie

tijdloos haard woonkamer inspiratie naturel keuken kitchen design

Wat is je allermooiste item in huis?

Wordt er met item een vast element of een los meubelstuk bedoeld? Voor het vaste element kies ik voor de gashaard. Deze heeft 3 kanten en is dus van alle kanten in het huis zichtbaar en heeft ernaast nog een ingemaakt souvenir strookje. Voor de losse items zeg ik ongetwijfeld onze designstukken – de ball lampen van frandsen, eames elephant en de eames house bird. Oh en de Eames rocking chair! 

Wat zou je nooit wegdoen?

Mijn designstukken van Eames. Ik hoop dat er nog een aantal bijkomen en dit echte familie stukken worden. 

kinderkamer uniekhuisje tijdloos babykamer bergen multiplex hout die

Dillema’s

Nooit meer naar de kringloop of nooit meet een design item aanschaffen.

Nooit meer naar de kringloper, for sure! Ik hou echt van designstukken, maar zo’n collectie moet groeien. 

Nooit meer een plant in huis of nooit meer bloemen.

Nooit meer bloemen! De kat drinkt uit de vaas en gooit deze dan om, met een parketvloer niet handig. Dus eigenlijk hebben we zelden bloemen in huis. Daarnaast blijft een plantje veel langer goed 😉

keuken tijdloos interieur naturel wit zwart keukeninspiratie

Wat zou je aanschaffen als je daarna nooit meer iets zou mogen kopen?

Een nieuw bed!! Sinds de verhuizing ben ik redelijk minimalistisch ingesteld. Dus ik koop zo min mogelijk nieuwe spullen, enkel als het dus echt nodig is. Een bed in dit geval is echt aan vervanging toe!!

Liever praktisch en lelijk of onpraktisch en mooi?

Als het praktisch is en lelijk, komt het hier het huis niet in. Als het onpraktisch is en mooi ook niet. Dus ik probeer te zoeken naar iets dat aan beide voldoet 😉

Interieurgeheimen

Heb je wel eens een interieurblunder gehad?

Ja! Op onze oude slaapkamer (in het oude huis) hadden we van die schilderijen met van die teksten op. Je weet wel – in dit huis zijn we eerlijk….. blablabla. Onze slaapkamer is nog niet gepimpt maar deze komen dus echt niet terug te hangen!

Wat vind jij stiekem heel lelijk in een interieur?

Je weet wel, zo’n set meubels die je in de krantjes ziet. Van dat nep hout waar dan de salontafel, tv-kast, eettafel én buffetkast van gemaakt is… Gruwelen…

Wat heb je nog nooit op de foto gezet?

De tuin, onze slaapkamer en zolder –  Simpelweg omdat deze nog niet af zijn en dus nog niet op mijn feed past 😉 Maar dan hebben we straks wat extra ruimtes om te delen en de volgers te verrassen.

Wat is het gekste wat bij je interieur moet passen?

Mijn vriend zou antwoorden: die gigantisch dure zeeppomp van Quooker, die heb je toch niet nodig… Maar ik ben er dus zoooo blij mee!! Ik zou kiezen voor de zwarte accesoires in de badkamer, het vuilnisbakje, de wc-rol houder, het tandenborstel plankje, de zeepdispenser en de wasmand. 

Tot slot

Wie of wat inspireert jou?

Ik haal inspiratie uit het Modernisme. Bekende architecten die weten hoe architectuur te benaderen. Aantal goede quotes: Form follows function, less is more en take pleasure serious.

Heb je nog wensen in je interieur?

Hmm.. goede vraag! Ik ben nog opzoek naar iets voor boven de bank. Maar we vinden tot nu toe niet wat we mooi vinden… Iemand tips??

Een tip van jou.

Maak een moodboard voor je een huis koopt. En vraag jezelf bij elk item dat je wil kopen af of het hierin past! Probeer dit in heel het huis door te trekken, zodat het geen ratjetoe word. 

Dankjewel Esther dat we een kijkje mochten nemen in jouw mooie huis. Een prachtig tijdloos interieur. En die setjes meubels van nephout, daar ben ik het erg mee eens . Wil je meer zien van Esther? Volg haar dan op Instagram @uniekhuisje.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pinterest

Follow on Pinterest

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: