BINNENKIJKEN BIJ ERWIN & LIEN.

Net buiten de drukte van de stad Amersfoort wonen Erwin en Lien met hun (zoals Lien hem zelf noemt) eigenwijze dikke Poes. Een prachtige woning uit 1906 met veel oude details.
Erwin en Lien wonen hier nu een klein jaartje en hebben de hele woning zelf opgeknapt. Hiervoor woonden ze in een appartement in de binnenstad. Erwin woonde hier al en had zelf de woning al ingericht waardoor het niet van hun samen voelde.

Dit is hun eerste koophuis en dat was gelijk een uitdaging! Zoals Lien zelf zegt: “Vrienden zeggen nu dat ze schrokken van wat we gekocht hadden, en dit resultaat toch echt niet hadden verwacht. Dat zien we dan maar als compliment!”. Het huis had namelijk eerst vieze vloerbedekking, schrootjes en alles was groen geel of rood geverfd zegt Lien.

Lien heeft hun hele verbouwing op Instagram gedeeld dus mocht je het proces willen bekijken volg haar dan @misswhitehome.

binnenkijken-bij-erwin-lien-1

Er is inmiddels níks meer te zien van die gekke kleurencombi. Behalve in de keuken zijn nog de oude schrootjes te zien. Die willen ze nog verbouwen maar dat komt later wel zegt Lien.

Toen ik binnenstapte voelde ik gelijk dat het huis een oude ziel had. In de voorkamer hebben ze er een gezellige tv-hoek van gemaakt. Door de oude schuifdeur kun je er een heerlijk afgezonderd hoekje van maken.
De lamp die op de foto hieronder te zien is kreeg Lien niet meer uit haar hoofd. Erwin vond het veels te veel geld voor zo’n lamp, maar na hem vaker te hebben gezien was ook hij ineens om! Ook heeft de muur achter de bank al verschillende verfjes gehad. Van kiezelgroen naar okergeel en nu deze mooie diepe groentint. Lien: “ik krijg af en toe ineens veranderdwang, en moet alles anders, om vervolgens weer in oude positie terug te schuiven, haha!”

binnenkijken-bij-erwin-lien-2

“Tip: door bij hoge plafonds een hoge lambrisering te maken creëer je dat je huis knusser toont”

binnenkijken-bij-erwin-lien-3

binne4nkijken-bij-erwin-lien

Aan de tuinkant is de eetkamer. Dit gedeelte ligt lager dan de rest van het huis. En wat ik dan zo leuk vind is dat Erwin en Lien deze ruimte een andere vloer hebben gegeven. Dit geeft een speels effect en maakt ook dat de gehele ruimte minder lang lijkt.
Ik vroeg aan Lien of ze haar interieurstijl wou omschrijven: “Veel wit, met natuurlijke materialen/tinten. Een mix van scandinavisch aangevuld met kringloopvondsten”
Dat is hier zeker wel duidelijk! Lien noemt zichzelf niet voor niets “misswhitehome” op Instagram ;-).

binnenkijken-bij-erwin-lien-5

binnenkijken-bij-erwin-lien-6

“De natuurlijke materialen zijn ook aan de muur bevestigd. De bamboe schalen geven de ruimte een speelse touch”

binnenkijken-bij-erwin-lien-7

“Eigenwijze dikke Poes wou ook graag op de foto”

Hier in het “tussenstuk” van de benedenverdieping staat nu een bureau, een kast en een lege schouw. Lien zegt dat ze over deze ruimte nog niet helemaal tevreden is maar dat ze na de verbouwing van de keuken hier graag een grote loungehoek wilt maken en dat er in de schouw een haardje moet komen. To be continued ;-). Voor nu vind ik dat Lien en Erwin het leuk hebben opgelost!

binnenkijken-bij-erwin-lien-8

Op de bovenverdieping bevind zich een grote slaapkamer, een extra logeerkamer en een ruime badkamer met ligbad. Ook dit was allemaal bedolven onder de schrootjes!

De slaapkamer is ook helemaal in stijl. De natureltinten breken het hele witte geheel en geven het een warm en knus effect. Ook hebben ze hier dezelfde vloer toegevoegd net als beneden in de eetkamer. Zo creëer je eenheid in je huis. De groene cactussen geven de slaapkamer wat meer contrast.
Ik vind het een prachtig rustgevend geheel!

binnenkijken-bij-erwin-lien-9

“Tip: ronde items breken alle vierkante lijnen in een kamer en maken het vriendelijker om naar te kijken”

binnenkijken-bij-erwin-lien-10

Vanuit de slaapkamer loop je via dit knusse gangetje naar de grote badkamer.
Het badkamermeubel is zelf gemaakt en past helemaal in de naturel look die Erwin en Lien graag in hun huis willen.

binnenkijken-bij-erwin-lien-11

Lien shopt graag bij verschillende bekende woonwinkels, en struint ze regelmatig Marktplaats en kringloopwinkels af. Ook kan ze het niet laten om een plant mee te nemen bij een Tuincentrum. Goh herkenbaar hihi ;-).

Benieuwd naar alle verdere veranderingen in huize Erwin en Lien?
Volg haar dan op Instagram onder de naam @misswhitehome.
Ik heb in ieder geval weer veel inspiratie opgedaan!

Ik ben erg benieuwd wat jullie van mijn eerste binnenkijker vinden! En vind het leuk als jullie hieronder een reactie achterlaten.

Liefs, Kelly

4 Reacties

 1. miss_juud
  24 juli 2016 / 09:43

  Super leuke binnenkijker!! En hele mooie foto’s van een erg mooi huis!
  Liefs Judith

 2. styleandsugar
  24 juli 2016 / 11:25

  Prachtig gefotografeerd Kelly! En wat een mooi huis!

 3. ilsevdvxx
  30 juli 2016 / 17:28

  Prachtig gedaan Kelly. Mooie heldere foto’s. Wat een gaaf huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pinterest

Follow on Pinterest

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: