PLANTEN ZIJN HARDE WERKERS

Planten, ze zijn niet meer weg te denken in ons interieur. En zonder dat het mooie objecten zijn, zijn ze ook nog eens heel gezond! Want zonder planten kan geen mens het hier op aarde overleven.
Ze zuiveren de lucht van buiten én binnen.

3 jaar geleden moest ik níks van planten weten. Alles in huis moest wit! Ik vond ze maar lastig en als ik dan een klein plantje had vergat ik hem, of verzoop ik hem en was die binnen no-time een bruin verschrompeld hoopje.

planten-zijn-harde-werkers2

Nu is dat wel anders. In een jaar tijd heb ik nu ruim 30 stuks in huis. En de eerste plant die ik toen kocht leeft nog steeds!!
(Ik maak een diepe buiging voor mezelf)
Het klinkt stom, maar als je ze echt met liefde verzorgd blijven ze heel lang bij je.

planten-zijn-harde-werkers6

“M’n eerste overlevende plant (Asparagus Plumosus)”

Toen ik me ging verdiepen in de planten begon ik ze ook echt te waarderen! Want ze lijken niks te doen, behalve een beetje mooi te wezen, maar van binnen werken ze keihard om ons schone lucht te geven. Wisten jullie bijv. dat de lucht binnen ín ons huis tot wel 5 á 10 keer méér vervuild is dan de buitenlucht?? Kom maar op met al die planten!

planten-zijn-harde-werkers3

Er hangt veel fijnstof binnen in onze huizen door (te) goede isolatie, printers, schoonmaakmiddelen etc. Allemaal interne luchtvervuiling waar we eigenlijk niet of nauwelijks bij stilstaan. En laten onze lieve groene vrienden dit nou juist als “voedsel” zien. Ze “eten” deze vervelende stoffen en zetten het om in schone lucht. Planten vinden CO2 ook erg lekker en kunnen daardoor de groei van CO2  in onze atmosfeer tegen gaan. De CO2  ademen ze in en O2  (zuurstof) ademen ze uit. Welkom schone lucht!

Mocht je dus nog geen planten hebben ren dan snel naar het dichtstbijzijnde tuincentrum om deze harde werkers in huis te halen. In tuincentra’s hebben ze ook speciale “Air So Pure” planten. Bij deze planten is het wetenschappelijk bewezen dat ze het binnenklimaat verbeteren.

planten-zijn-harde-werkers5

“Calathea Orbifolia” Een Air so pure plant.

planten-zijn-harde-werkers4

Ook heel leuk vind ik dat je bepaalde planten kan stekken. (Dat betekend nog meer groene “schone” vrienden!) De bekende Pilea (pannenkoekenplant) is er bijvoorbeeld zo één. En laatst had mijn Sanseveria ook een stekje! En als je denkt ja pff ik heb écht geen groene vingers, dan zit er hier nog een. Maar als je er eenmaal aan begint én je vind het leuk dan lukt het echt! Geloof mij maar.

planten-zijn-harde-werkers1

Ik ga nog even een rondje met de gieter ;-).

Liefs, Kelly.

Bronnen:
intogreen.nl
airsopure.nl

planten-zijn-harde-werkers7

4 Reacties

 1. Dorien
  1 augustus 2016 / 19:13

  Heel leuke geschreven meid!

 2. Monique
  8 augustus 2016 / 08:40

  Heel leuk! Groenrijk Nunspeet heeft al deze leuke planten, ook de Pilea!

 3. 8 mei 2017 / 14:59

  Vele vinden het niks planten in huis, maar dat is onwijs goed voor alle bewoners! Zoek uiteraard wel een leuke plant die goed in je interieur past. Maar met een beetje water en liefde bespaar je een hoop kosten op dure luchtzuiveringsapparaten bijvoorbeeld! John

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pinterest

Follow on Pinterest

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: