DIY: Lege flessen? Lever ze níet in.

Afgelopen weekend was ik weer lekker aan de knutsel. En heb ik een leuke DIY gemaakt die ik met jullie ga delen!
Deze plantenhangers heb ik gemaakt van plastic flessen! En hieronder ga ik in 4 stappen uitleggen hoe je ze kunt maken.

Wat heb je nodig: 
– 3 plastic flessen
– Zwarte en witte acrylverf (action)
– Tipp-ex
– Zwarte dikke stift
– Schuurspons
– Schaar
– Touw

Tijd die je kwijt bent: ong. 1/1,5 uur.

Stap 1:
Begin met het omspoelen van de flessen, anders word het een plakkerige boel .
Daarna knip je de fles op de gewenste hoogte. Ik heb ze zo hoog mogelijk gehouden zodat de wortels van de plantjes dan meer ruimte hebben.

Stap 2:
Doe een beetje acrylverf op je schuurspons en maak de fles zwart of wit. Ik heb het deppend gedaan omdat je dan een egaal effect krijgt. Even met de fohn zodat het sneller droogt en daarna nog een 2e laag erover.

Stap 3:
Begin met het “versieren” van de fles. Om rechte lijnen te krijgen kun je de inkepingen van de fles aanhouden. Bijna alle frisdrankflessen hebben wel lijnen erin staan. Als je die aanhoud heb je een goede basis. Bij de zwarte fles heb ik tipp-ex gebruikt en bij de witte fles een dikke stift . Laat je creativiteit de vrije loop of zoek op internet naar leuke patronen. Zo heb ik gekozen voor etnische prints .


‘Stap 3 & 4’

Stap 4:
Het ophangsysteem! Touw. En eigenlijk heel simpel. Maak 2 kleine gaatjes in de fles ongeveer 1,5 cm van de rand vandaan en stop daar het touw door. Knoopje erin en hij is klaar om te vullen .

Vul de fles met grond, stop het gewenste plantje erin en hangen maar!

Tip!
Let bij het kopen van de plantjes op de potmaat. Het moet namelijk wel goed passen in de flesopening.

Ik ben benieuwd wat jullie van deze hangende vrienden vinden. Én of jullie ook gaan knutselen. Zo ja? Dan ben ik natuurlijk heel benieuwd hoe ze eruit zien en deel je foto dan met #diykeeelly91 . Ik heb ze buiten gehangen, maar binnen met een kamerplant kan natuurlijk ook!

In mijn volgende blog show ik jullie de hele overkapping. Hier alvast een sneak preview!

Liefs Kelly.

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pinterest

Follow on Pinterest

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: