Groen is meer dan een kleur alleen.

Groen, de kleur van je favoriete planten. Maar groen komt natuurlijk in veel meer voor dan alleen in planten. In kleding, accessoires of op de muur bijvoorbeeld. Groen is een populaire kleur en word naar mijn idee alleen maar populairder. Maar wat doet deze kleur met ons? Ik heb een onderzoekje voor je gedaan. 
Wat is groen?

Groen is natuurlijk de kleur van de natuur. Als je buiten om je heen kijkt zie je deze kleur altijd wel ergens terugkomen. Het is daarom ook de meest voorkomende kleur in de buitenwereld. Veelal wordt het geassocieerd met nieuw leven, fris, vers en natuurlijkheid. Groen is een secundaire kleur en kan dus alleen door mengen ontstaan. Wist je dat het een van de moeilijkste kleuren is in de schilders wereld? Het schilderen van een realistisch landschap is namelijk heel moeilijk omdat je ogen een miniem nuanceverschil opmerken bij deze kleur, in tegenstelling tot andere kleuren.

Maar wat doet het met je?

Alle kleuren hebben bepaalde eigenschappen, zo staat rood bijvoorbeeld voor romantiek en woede, en geel voor plezier en optimisme. 

Groen daarentegen staat voor balans en rust. Deze kleur vermindert stress en geeft je energie. Het is ook geen toeval dat je van een dagje wandelen door de bossen relaxt word. Als je bijvoorbeeld in een bos wandelt met alleen maar felrode bomen zou dat je onrustig maken en je hartslag verhogen.

Groen is dus stress verminderend en daarmee de perfecte kleur voor in je interieur.

Denk bijvoorbeeld aan je werkkamer, daarin verwerkt je veel ideeën en groen bevorderd de creativiteit. Je kunt dan wel wat minder stress en meer energie gebruiken. Kom maar op met die plannen en ideeën! Ook kun je naast groene muren, groene planten toevoegen. Zo heb je dubbel zoveel effectiviteit want planten geven je schone lucht om weer helder na te denken. (De blog over planten lees je hier.)

Ook in de slaapkamer is groen een topper. Doordat het stress vermindert kun je na een drukke dag beter ontspannen en het ontspant ook je ogen. Als je dus niet kunt slapen, staar dan niet langer naar je witte plafond maar staar lekker naar je groene muur. Of schilder je plafond groen ;-).

Wat zegt groen over jou?

Ieder persoon heeft wel een bepaalde voorkeur voor een kleur. Of dat nu heel sterk je lievelingskleur is of omdat je naar bepaalde kleuren word toegetrokken. Het zegt vaak wel iets over je.

Zo zeggen ze dat als je van groen houd je over het algemeen eerlijk, zachtaardig en oprecht bent. Je streeft naar harmonie en hebt een liefde voor natuur. Nou bij mij klopt dat wel. Planten heb je natuurlijk nooit genoeg ;-).

Ook ben je meestal opgewekt, spraakzaam, betrouwbaar en houd je van rust, warmte, gezelligheid en vrijheid.

Ik kan wel zeggen dat groen mijn lievelingskleur is. En gelukkig blijft hij in 2019 ook nog heel populair. 

Liefs, Kelly

 

Bronnen:

Wikipedia,

Mens-en-samenleving.infonu.nl

6 Reacties

 1. 29 juli 2018 / 22:04

  Wat leuk om te lezen!
  Mijn huisje heeft ook veel groene accenten, zowel op de muur als in planten en ook mijn kleding/tassen ect zijn vaak groen van kleur. Vond het erg grappig om te lezen wat het met je doet en hoe je als persoon bent als je veel met groen bezig bent. Herken mezelf er wel in. Leuk stukje!

  • Keeelly91
   Auteur
   31 juli 2018 / 19:18

   Leuk dat je jezelf erin herkent! En ja, groen blijft mooi he haha 😉

 2. 31 juli 2018 / 10:03

  Hallo, het groen op de muren van je woonkamer is heel mooi.Kan je vertellen welk merk verf dat is en hoe die kleur noemt?

  • Keeelly91
   Auteur
   31 juli 2018 / 19:18

   Hi, dankjewel. Het is Pale Jade Green van het merk Le noir & Blanc.

 3. Tjitske
  3 december 2021 / 20:07

  Hai, wat een gave tafelpoten. Waar heb je die gekocht??

  • Keeelly91
   Auteur
   19 december 2021 / 09:50

   Hi! Dit is een bureau van Allon Dery 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pinterest

Follow on Pinterest

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: