Metamorfose! Vakantiesfeer in de tuin.

keeelly91 metamorfose overkapping veranda tuin inspiratie buiten garden babyprooi
De tuin heeft een mini metamorfose gekregen. De basis van onze tuin was eigelijk best prima, 2 jaar geleden hadden we al een grote make-over met de veranda. Er waren alleen een paar kleinere dingen waar we ons aan stoorden. Én met een kleine schurk die overal naartoe kruipt en alles in z’n mond steekt wilden we het helemaal klaar maken voor deze nieuwe fase.
Een likje verf doet wonderen.

Toen we hier net kwamen wonen had onze buurman al een overkapping staan. Dit hout dient dus voor ons als schutting. We hebben deze toendertijd lekker grijs geverfd. En later hebben we een zwarte onderkant toegevoegd. Nu met alle warme kleuren vond ik het zo kil staan! Ook omdat de tegels al grijs zijn. En wat een kleurtje al niet kan doen! Gelijk een totale metamorfose. Ik struinde internet af voor een warme terracotta tint. Maar hij moest niet te rood zijn vanwege de beplanting (vond ik niet matchen met de rode Acer). En toen kwam ik bij Rijks Terra. Perfect! Precies wat deze grote muur nodig had. En het geeft meteen een vakantiesfeertje.

Voor (toen nog met dikke buik hihi )

keeelly91 schommel tuin overkapping metamorfose buiten decoratie olijfboom
Na (nu kan meneer heerlijk zitten en schommelen)

Verbind de kleuren

Op koningsdag kwam m’n schoonvader helpen verven. Ik moest werken. En mijn hoofd staat dus nooit “uit”. Ik bedacht me namelijk ‘s ochtends voordat ik wegging nog even dat ik een streep in dezelfde kleur op de muren van de overkapping wilde. M’n vriend keek weer even met die blik. Je weet wel die “pfff komt zij weer” blik ! Maar zo makkelijk als hij is, liet hij me m’n gang gaan. En ik vind het een knipoog naar onze woonkamer. Waar de streep daar hoog zit, vond ik hem laag mooier uitkomen in de veranda. En ik vind het heel leuk uitgepakt! Plus het verbind de kleuren met elkaar, en binnen met buiten.

Een grote eyecather

Dit miste ik zó in onze tuin. 1 grote joekel van een boom. Ik had eerst mijn zinnen gezet op een grote palm. Maar aangezien we hem op deze plek wilde zetten bedacht ik me ineens dat een palm wel heel wijd word. Deze olijfboom is mooi slank en gemaakt voor deze plek. Het geeft de tuin in 1 klap meer charme. En door de hoogte word het ook speelser.

keeelly91 blogger tuin inspiratie buiten veranda hartmann overkapping

Kleine aanpassingen groot resultaat

Ook hadden we een strook met wit grind. Dit hebben we weggehaald voor Toby. Ik weet dat je goed moet opletten en “dat mag niet” kan blijven herhalen. Maar 2 seconden niet opletten en er zit een grindje in z’n mond. Voor onze eigen geruststelling: weg ermee. En deze leuke sedum plantjes zijn als opvulling ervoor teruggekomen! Stiekem vind ik het nog veel leuker als het grind. Ook hebben we een stukje gras verlegd, en er rode tegels voor terug gelegd. Dit geeft weer verbinding met de terra kleuren én ik vond het een vakantiegevoel hebben.

Het was allemaal even een gepuzzel, maar door deze vele “kleine” aanpassingen hebben we nu een hele fijne buitenplek. Toby is al helemaal fan van z’n schommel. Punten gescoord dus ;-). Vakantie in eigen achtertuin. Voor mijn gevoel moeten we daar deze zomer aan geloven. Al vind ik het op deze manier stiekem niet heel erg 😉 .

Heeft jullie tuin ook een mini metamorfose gekregen? Of misschien een grote!

Liefs Kelly.

4 Reacties

 1. 9 mei 2020 / 10:07

  Wat een mooi plekje! Het was al prachtig, maar nu is het mooi en praktisch. Hopelijk mag je er dit voorjaar en de zomer vaak van genieten!

  • Keeelly91
   Auteur
   15 mei 2020 / 11:03

   Ah dankjewel :-)! Ja hopelijk word het weer een heerlijke zomer!

 2. Esmee
  28 juli 2020 / 16:52

  Hoi Kelly, wat heb je er een gezellige tuin van gemaakt! Mag ik vragen wat de ligging is van jullie tuin? (Oosten, Noorden, Westen, etc..)

  • Keeelly91
   Auteur
   1 augustus 2020 / 10:16

   Hi Esmee, dankjewel! onze tuin ligt op het Westen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pinterest

Follow on Pinterest

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: