IKEA STOCKHOLM 2017 COLLECTIE

Afgelopen woensdag (29-03-2016) mocht ik bij de lancering van de nieuwe Stockholm 2017 collectie zijn van IKEA.
Wat een leuke ervaring was dat. Ik heb nog nooit eerder zoiets gedaan dus het was allemaal nieuw.
We werden opgewacht bij IKEA Amsterdam en gingen met een busje naar een “geheime” locatie.

Eenmaal aangekomen in “Stockholm” werd je meteen relaxt. De collectie heet daarom ook “slow living”. Het was een prachtige woonboot die omgetoverd was tot IKEA Stockholm.
De schoenen konden uit en de geitenwollensokken konden aan haha! (Ja echt, iedereen liep in de woonboot op warme sokken 😉)

_dsc9941blog

3z9a6198blog

De nieuwe serie is gemaakt om thuis te kunnen relaxen, op de manier waarop jij het wilt. Niet te veel en niet te weinig.
Ook wel aangeduid met “Lagom” wat Zweeds is voor “precies genoeg”. Dit is een belangrijke levensfilosofie voor de Zweedse bevolking.
Zweden zijn namelijk heel goed in balans vinden tussen werken en relaxen. Ze gunnen zichzelf de tijd, en dat heeft postitieve voordelen. Zo zijn ze zeer productief en hebben ze een creatieve opgeruimde geest. Dit heeft goede invloed op de levensstijl en óók in het design.
Alleen daardoor was ik al helemaal geinspireerd. Toen ik weer thuis was en ik als een gek de aardappels stond te schillen en bedacht had dat de stofzuiger ook nog mijn aandacht nodig had, had ik zoiets van tot hier en niet verder. “Lagom” is een goed uitgangspunt om eens over na te denken 😉.

_dsc9892blog

De Stockholm collectie heeft 4 jaar lang ontwikkelingen doorgemaakt en nu eindelijk is daar de lancering. IKEA hecht waarde aan zorgvuldig en een creatief proces wat is ontwikkeld in het juiste tempo. Het resultaat is een collectie met moderne, tijdloze en natuurlijk gevormde woonproducten die het leven thuis jarenlang comfortabel maken.

De collectie bestaat uit 47 designproducten die zijn gemaakt van duurzame materialen zoals rotan, mondgeblazen glas en essenhout.

ph141800blog

ph141798blog

435796blog

435760blog

O.a de stoel en salontafel op de fotos is gemaakt van rotan. Een heel duurzaam en natuurlijk materiaal wat steeds meer word gebruikt bij IKEA. Alle meubels worden met de hand gemaakt en daardoor heeft ieder product zijn eigen karakter.

Vanaf vandaag (01-04-2016) is de nieuwe Stockholm collectie te zien én natuurlijk te koop bij IKEA.

Ik ga nog even oefenen of ik net zo “lagom” kan zijn als de Zweedse bevolking. Of het gaat lukken weet ik niet. Daarvoor moet ik misschien naar Zweden verhuizen. Maar ik haal liever een stukje Zweden naar ons huis, en daarvoor moet je natuurlijk bij IKEA zijn 😉.

Liefs, Kelly.

‘Een groot deel van de foto’s zijn gemaakt door IKEA Nederland’

4 Reacties

 1. 18 augustus 2017 / 10:22

  Dit was nooit echt een stijl die ik bij me vond passen. Deze collectie bevalt me echter super! Misschien toch tijd voor een switch 🙂

 2. 4 mei 2018 / 14:03

  Dat ziet er zeker uit als relaxen! Ik ga gelijk zelf aan de slag. 🙂

  • Keeelly91
   Auteur
   9 mei 2018 / 15:04

   Dankjewel! Op naar de Ikea dan maar haha ;)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pinterest

Follow on Pinterest

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: