5x dit dacht ik juist níet te doen als moeder.

Toen ik zwanger was had ik van die gedachten dat ik bepaalde dingen echt niet ging doen. Maar nu ik eenmaal moeder ben betrap ik mezelf stiekem dat ik die dingen dus wél doe . Herken jij er ook iets in? Ik ben heel benieuwd. (Zeg me dat ik niet alleen ben  ).
Met stip op nummer 1: Gekleurd speelgoed kopen.

Woest ging ik tijdens m’n zwangerschap op zoek naar de meest interieurproof speeltjes. Hout of in de kleuren van ons interieur stonden bovenaan mijn lijstje. Want die gekleurde zooi? No way! Mijn moeder vroeg vaak of ik wat spullen door wou sturen (als kraamkado voor familie) omdat ik zo ontzettend moeilijk was daarin. Blijkbaar was ik geen bridezilla maar een pregzilla . En nu? Tsja, z’n speelgoedmand ontploft ook van alle gekleurde troep. En hij vind t ge-wel-dig. Ach, iets in het kader “alles voor je kind” sssstt .

Het “instagram” plaatje.


De realiteit hier in huis

Nummer 2: Dat grote gekleurde beeldscherm.

Tv kijken, iets wat ik best graag doe. Maar wat ik Toby niet teveel wil aanleren. Toen hij net geboren was snapte die er natuurlijk nog geen bal van. Maar op het moment dat hij het leuk begon te vinden had ik tegen mezelf gezegt: maximaal een half uurtje per dag! Oke dat is dus iets uitgelopen omdat het o.a tijdens het koken en m’n eigen ontbijt eten wel rete handig is als meneer op 1 plek blijft zitten en even weinig geluid produceerd . Dus ook dat is níet helemaal volgens mijn boekje gegaan. Maarja de Teletubbies kunnen weinig kwaad doen. Toch? Nog ‘n keeer nog n’ keeer nog ‘n keeeeeer .

Nummer 3: De kant en klare potjes

Ook weer zoiets. 9 maanden lang heb ik geroepen dat ik in een of andere masterchef zou veranderen als de baby er zou zijn. Want die kant en klaar potjes. Nee joh! Dat is toch helemaal niet goed! Ik ga het lekker zelf maken. Na 4 maanden mocht Toby oefenhapjes en kocht ik het eerste potje in de supermarkt. En toen was ik verkocht. 3 maanden at meneer ALLEEN MAAR potjes. Oeps. Iets met een luie moeder zijn? Maar nu heb ik de smaak ineens te pakken én hij vind m’n eigen creaties nog lekker ook! Stiekem toch een masterchef in mij? Als het aan Toby ligt wel! M’n vriend zou daar nog even over na moeten denken. En soms ben ik écht nog wel even lui 😉  

Nummer 4: Ik word die good lookin’ mommy.

Voordat ik zwanger werd had ik alle tijd om na te denken wat ik aan ging doen. Tijdens m’n zwangerschap werd dat al iets minder leuk. Vooral op het laatst. Een walvis outfit stond me niet zo, maar voor mijn gevoel kwam deze constant tevoorschijn. Ik dacht, straks!! dan word ik zo’n fashionable mommy. Haren goed, make-upje op en lekker half joggend achter de kinderwagen. Ik ben alleen iets langer in de status net bevallen blijven hangen met m’n looks . Vooral als ik vrij ben dan jaagt de spiegel mij weg. Van make-up heb ik nog nooit gehoord en m’n haar blijft zelfs zonder elastiek in standje knot staan. Ik heb mijzelf uitgedaagd om nu ook op mijn vrije dagen iets aan m’n uiterlijk te doen, en vooral m’n berenpak met capuchon te vervangen voor échte kleding. Is voor iedereen beter.

Nummer 5: telefoon spam!

Dat onze Toby niet met z’n snoet op het internet komt, staan we nogsteeds 100% achter. Maar ik had mezelf niet gezien als een babypaparazzi. Oke, dat je telefoon inderdaad wat babyfoto’s en filmpjes bevat daar ging ik van uit. Maar dat het zó zou ontploffen! “Neee ik ga echt niet constant met die telefoon voor z’n hoofd zitten” hoor ik mezelf nog zeggen. En nu? Bij elke scheet die die laat maak ik al een foto of een filmpje. En bij 10 foto’s in een soortgelijke pose, wil ik ze het liefst allemaal houden. Achja, ik wist van te voren ook niet dat je zó verliefd zou zijn op je eigen kind .

Er zullen vast nog meer dingen komen die ik van te voren niet van plan was. In mijn hoofd zit bijvoorbeeld dat als meneer op school zit, ik zo’n moeder word die van die mega creatieve originele traktaties gaat maken waar het zweet al weken van te voren op m’n voorhoofd staat. Maar daar praten we over een paar jaar nog wel even over

Hebben jullie ook dit ook (gehad)?

Liefs, Kelly.

6 Reacties

 1. 22 april 2020 / 20:18

  Hahahaha heerlijk en zo herkenbaar vooral het speelgoed en goodlooking mom en ohja potjes ook. Nou denk allemaal tv staat hier nooit aan nog geheh

  • Keeelly91
   Auteur
   22 april 2020 / 20:55

   Hahahahah! Ooh lekker rustig zeg haha!

 2. Greet
  22 april 2020 / 20:38

  Haha aaah super leuk om te lezen en natuurlijk alles hier herkenbaar 🙂

  • Keeelly91
   Auteur
   22 april 2020 / 20:56

   Hihii jaaa. Dankjewel meis!

 3. 22 april 2020 / 21:52

  Ehhh ja ja ja ja en jaaaa!
  Haha zo herkenbaar! Leuk geschreven.

 4. Tineke
  26 april 2020 / 09:31

  Zooooo herkenbaar !!!!!! Geweldig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pinterest

Follow on Pinterest

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: