Ons interieur zonder groene planten.

interieur keeelly91 urbanjungle jungalow houseplant crazyplantlady groenevingers diningroom eetkamer wallpaperdecor

In de loop der jaren heb ik aardig wat planten verzameld. En deze groene vrienden maken ook echt de sfeer in ons interieur. Maar als ik de ommezwaai naar deze interesse niet had gemaakt hadden we nogsteeds een plantloos huis. In het begin toen we ons huis kochten, nu zo’n 5,5 jaar geleden, moest ik er namelijk niks van hebben. Benieuwd hoe het er dan uit had gezien? Lees dan snel verder. 
Geen natuurlijk groen. 

Groen was altijd al favoriet in kleding. Maar in huis zéker niet. Ik heb eens een blog geschreven over onze landelijke beginfase. Mocht je nieuwsgierig zijn kun je deze hier lezen. 

Als ik nu alle planten in huis weghaal blijft alleen de grijs/groene muur achter de bank en de keuken over. En zo ziet de woonkamer er dan uit. Bij de bank vind ik het nog wel meevallen maar bij de tv moet ik wel een beetje wennen.

De eetkamer is een stuk meer wennen! Dit omdat ik hier veel planten bij elkaar heb geclusterd. Het behang maakt veel goed maar ik mis toch de planten. Ook in de keuken vind ik het een kale bedoeling. Aan de ene kant vind ik het best mooi en rustig maar ik ken mezelf en mocht ik dit zo willen laten staan, zijn er binnen no-time weer nieuwe planten naar binnen geslopen.

Van planten word je gelukkig!

Uit onderzoek is gebleken dat je van planten ook écht gelukkig word! Ook heb ik in een eerdere blog al geschreven wat de kleur groen met je doet, maar planten geven ons ook schone lucht. Door slechte ventilatie zitten er veel schadelijke stoffen in de lucht waardoor we vermoeid raken of hoofpijn krijgen. Door de groene knapperds krijgen we een schonere leefomgeving en worden we dus minder snel ziek! En waar ik vooral ook gelukkig van word is als ik een nieuw blad zie groeien. Jep, mijn vriend is dan altijd het slachtoffer wat gedwongen moet kijken naar deze nieuwe aanwinst ;-). 

‘Mijn plantenverzameling uit de keuken en woonkamer’

Balans tussen planten en accessoires. 

Ik probeer in ons interieur altijd een goede balans te vinden tussen planten en accessoires. Hoe mooi ik de huizen met een dikke urbanjungle ook vind, mijn vriend wilt niet in het oerwoud wonen. En opzich ben ik het wel met hem eens. De naam Jane past ook niet goed bij me. En laten we het over Tarzan maar niet hebben .
Deze mix van alles bij elkaar voel ik me goed bij. 

Planten bij elkaar gestijld. 

Mocht je planten leuk vinden, alleen wil je ze niet door je hele huis hebben? Dan kun je ze ook bij elkaar in een groepje zetten. Kijk bij het verzamelen dan naar verschillende vormen, kleuren, grootte en structuren. Het maakt het spannend als je planten bij elkaar zet die veel van elkaar verschillen als dat je planten bij elkaar zet met dezelfde kleur groen, grootte of met dezelfde bladvorm. Hieronder een voorbeeld. 

planten met dezelfde grootte en de bladeren zijn 1 kleur.

planten in verschillende hoogtes bladkleur en structuren.

Ik ga weer snel al mijn planten terug zetten. Dat voelt toch beter. Wat vinden jullie van ons interieur zonder deze groene toppers? En hebben jullie zelf ook planten in huis?

Liefs Kelly. 

5 Reacties

 1. 18 november 2018 / 09:40

  Wat grappig om dit eens te zien! Zo’n verschil dan meteen hè… Maar ik ben blij dat je je planten weer terug hebt gezet hoor

  • Keeelly91
   Auteur
   18 november 2018 / 09:50

   Haha ja echt een heel ander gezicht. En ik ben ook erg blij dat ze weer terug zijn.

 2. Fokje
  18 november 2018 / 13:02

  Oooh zonder planten ook mooi zeg!!

 3. Sarah
  25 februari 2019 / 08:37

  Hoihoi! Ik vind je laminaat heel mooi. Mag ik vragen waar je die gekocht hebt? En welk kleur het is? Groetjes

  • Keeelly91
   Auteur
   26 februari 2019 / 22:14

   Dankjewel, hij is van Berry Alloc. Rustiek lichte eik heet die :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pinterest

Follow on Pinterest

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: