Orchideeënjungle is de nieuwe trend!

orchideeenjungle intratuin keeelly91 planten mooiwatplantendoen styling fotograaf interieur

Ik hoor jullie denken, orchideeënjungle? Ja dat klopt! Het imago van de orchidee, heel zielig en alleen in een potje voor het raam, staat al heel lang zo in de boeken. En daar willen ze van af! Ik moet ook eerlijk bekennen dat als ik op de kamerplanten afdeling van de Intratuin liep, ik eigenlijk nooit keek naar de tafel met orchideëen. Maar ik ben dus helemaal om! Ze zijn supertrendy! En in deze blog zien jullie wat er allemaal met de orchidee kan.

Er zijn ontzettend veel soorten. De bekendste is natuurlijk de vlinderorchidee oftewel Phalaenopsis. Deze zien we dus vaak heel zielig alleen voor t raam staan in de kleuren wit of roze.

Ik kreeg de leuke opdracht om voor Intratuin aan de slag te gaan met mijn eigen orchideeënjungle. Samen met het groen wat ik al had zijn daar deze 3 verschillende stylingideeën uit gekomen.

keeelly91 orchideeënjungle intratuin orchidee planten keukenstyling interieurinspiratie

1: Een kleurexplosie in de keuken

Met deze styling heb ik verschillende orchideeën in een hip kratje gezet. Door de hoogte te laten verspringen en hier en daar nog een ander groen miniplantje er tussen te zetten krijg je het recept: ‘jungle in een kratje’. Zet er hier en daar nog wat losse oricheeen bij en je hebt een kleurexplosie waar je veel langer van geniet als een bosje bloemen.

2: Weelderige jungle in de kamer.

In 1 klap je kamer opgefleurd. Én deze orchideeën ruiken dus ook nog. Win-win situatie. Hierbij heb ik alle planten los van elkaar in een pot gezet. Doordat er zoveel verschillende kleuren en vormen zijn past er altijd wel een soort in je interieur. En als alle planten een andere kleur en vorm hebben is je orchideeënjungle weer compleet!

orchideeënjungle inspiratie stylingidee planten groen in huis keeelly91

3: Orchideeënjungle in een pot

Dit is toch wel mijn favoriet. Een grote terracotta pot waar ik maarliefst 6 verschillende orchideeen in heb gezet. Met daarbij nog 2 groene miniplanten, wat tillansia en mos en je hebt een kleurrijke eyecather op je kast. Daarnaast heb ik een grote hangplant en nog wat losse orchideeën eraan toegevoegd en de orchideeënjungle is weer compleet.

Ik heb gebruik gemaakt van warme tinten zoals oranje, geel en rood. Als contrast heb ik er witte aan toegevoegd en heb ik gekozen voor bijzondere soorten met fijne bloemen. Dit past heel goed bij onze bohemian vintage sfeer in huis.

Ik ben benieuwd of jullie net zo verrast zijn als ik van de orchidee. Ik ben in ieder geval helemaal om en zal de orchideeentafel niet snel meer overslaan ;-).

Welke styling vinden jullie het mooist? 1, 2 of 3.

Mocht je ook fan zijn geworden van de orchidee, Bij Intratuin maak je de hele maand oktober bij aankoop van een orchidee (of meer) kans op stylingadvies en €449 stoptegoed! Meer info vind je via deze link.

Liefs, Kelly

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Intratuin Nederland, Mooiwatplantendoen.nl, en Orchidee Nederland. 

Orchideeënsoorten die ik gebruikt heb:

Oncidium ‘Twinkle’
Burrageara Chayenne
Odontoglossum Naevium
Odontocidium ‘Tiger Tail’
Brassa ‘Toscane’
Colmanara ‘Samba Exotica’
Colmanara ‘Black Pearl’

 

4 Reacties

 1. 7 oktober 2020 / 08:30

  Super leuk! Ik ga binnenkort ook maar eens kijken denk ik. De laatste in de grote pot vind ik ook het mooiste!

  • Keeelly91
   Auteur
   8 oktober 2020 / 14:18

   Leuk! Bij jou zullen ze vast ook mooi staan!
   En ja he. Dat is ook mijn favoriet 🙂

 2. Diane
  7 oktober 2020 / 22:56

  Wat verrassend idd, heel mooi. Dan ga ik toch voor styling 2!
  Waar heb je dat schattige zeegras mandje/potje vandaag? Die is echt leuk.

  • Keeelly91
   Auteur
   8 oktober 2020 / 14:20

   Dankjewel! Ja die styling is lekker fleurig he. Het potje komt uit de webshop van entermyattic. Ze verkoop kringloopgelukjes dus helaas was er maar 1 van. Maar wie weet heeft een kringloop bij jou wel zoiets staan :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pinterest

Follow on Pinterest

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: