WINTERSE DIY IDEEEN VOOR IN HUIS.

Houden jullie ook zo van zelfgemaakte dingen? Lees dan deze blog en ga aan de slag! Hierin leg ik 2 leuke DIY projecten uit die íedereen kan maken. 

DIY 1: Wanddoek kerstboom. (45min)

Wát heb je nodig?

Groot gekleurd vel papier (boekhandel)
Krijtjes wit en gekleurd (boekhandel)
2 ronde stokjes van 0,9cm dik (bouwmarkt)
Dun touw
Superlijm
Evt plakband 

_dsc8317kopieblog

Pak het grote vel papier erbij. Ik koos voor donkergroen, maar mocht dat niet in je interieur passen kun je altijd voor een andere kleur gaan (zolang het contrast met het witte krijt maar zichtbaar blijft).
Begin met een dunne schets van de boom. Zo kun je lichtjes kijken hoe die er uiteindelijk uit komt te zien. Houd er rekening mee dat je genoeg ruimte aan de boven en onderkant leeg laat ivm het omvouwen ;-). 

_dsc8322kopieblog

Nu je schets klaar is kun je lekker gaan kliederen! Het hoeft namelijk allemaal niet zo netjes binnen de lijntjes ;-). Maak dikke lijnen met je krijt en als je hem goed vind veeg je hier en daar het krijt een beetje uit.
Doe ook wat krijt op je vingers en ga het hele vel rond. Zo krijg je een look dat het papier niet nieuw is! 

_dsc8326kopieblog

Vouw het papier om de stokjes. (Deze stokjes kun je makkelijk bij de bouwmarkt op de gewenste lengte (gratis) af laten zagen. Hier zijn ze 65cm lang.)
Het is even een priegel werk maar als ze gevouwen zijn maak je ze met superlijm vast. Evt plakband erbij voor de stevigheid. Touw aan beide zijden en hij is bijna klaar om opgehangen te worden! 

_dsc8329kopieblog

Nu het laatste! Schraap met een aardappelschilmesje de zijkanten van het papier. Wees niet tè voorzichtig. Zo creëer je het effect van een echt doek! 

_dsc8331kopieblog

_dsc8334kopieblog

ET VOILÀ! Je zelfgemaakte wanddoek. Supersimpel maar ó zo leuk ;-).


DIY 2: Houten Rendiertjes. (30min)

Wát heb je nodig? 

Takken (uit de natuur)
Zaag
Boormachine
Kniptang
Superlijm 

_dsc8351kopieblog

Ga buiten op zoek naar een dikke tak (diameter ong 4cm) en kleine takjes met vertakkingen.
Zaag de dikke tak in stukken. 2 van ong. 7 cm lang (het lijfje) en 2 van ong. 5 cm lang (het hoofd). Het hoeft allemaal niet heel precies. Ik heb ook mijn meetlint er niet bijgehad haha. De charme is juist als het nét niet helemaal klopt ;). 

_dsc8353kopieblog

Daarna ga je de gaten voorboren voor waar de poten, nek en horens in moeten. Niet té ver boren het heeft maar een klein beetje nodig. Zie de tak linksonder op het plaatje hierboven voor een voorbeeld. 

Daarna knip je de pootjes, nekken en horens op maat met de kniptang. Zorg er natuurlijk voor dat de poten dezelfde maat hebben. Anders kan je rendier alleen maar liggen.

_dsc8367kopieblog
En dan kan het in elkaar zetten beginnen! Vul 1 voor 1 een gat met superlijm en doe het juistje takje erin. Zo heb je met dit bouwpakket binnen no time een heel schattig rendiertje gemaakt. 

_dsc8370kopieblog

Zijn ze niet leuk? Je kunt ze natuurlijk zo groot maken als je zelf wilt. En mocht de kleur hout niet in je huis passen, koop een spuitbus en spuit ze in de gewenste kleur! 

Veel (klus)plezier! 

Liefs, Kelly. 

1 Reactie

  1. 10 december 2016 / 10:08

    Wat een leuke ideeën ♡
    Gezellig sfeertje zo!
    Liefs, Mariët

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pinterest

Follow on Pinterest

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: