Het Inter(ieur)view met: Niels!

Vorige keer stond Andrea in de spotlight, en deze keer in het Inter(ieur)view kijken we binnen bij Niels van het Instagram account @niels.spierings. Zijn mooie lichte Scandinavische stijl met veel planten is prachtig om te zien. Ben je benieuwd naar o.a zijn dilemma’s en welk item in huis Niels altijd aan de kant schuift als er foto’s worden gemaakt? Lees dan snel verder!
Hee Hallo! Wie ben je? En vertel eens iets meer over jou interieurstijl. 

Mijn naam is Niels Spierings, dertig jaar, samenwonend met Simone en in het dagelijks leven werkzaam als adviseur ruimtelijke ordening en stedenbouw. Naast mijn werk heb ik een passie voor reizen, fotografeer ik graag en ben ik vanzelfsprekend druk met ons interieur. Onze stijl is eclectisch en eigentijds; we zijn altijd op zoek naar een evenwichtige combinatie van (Mid-century) vintage elementen en (Scandinavisch en Dutch) design. We gaan niet te veel mee in trends en proberen woonclichés zoveel mogelijk te vermijden. Het liefst blijven we dicht bij onszelf. Persoonlijke items spelen daarbij een belangrijke rol. Verder word ik licht hebzuchtig bij het zien van planten. Als je bedenkt dat ik vrijwel wekelijks het tuincentrum bezoek, kun je je voorstellen dat dit uit de hand kan lopen. De kunst is dan ook een grens te trekken, want voor je het weet wonen we in een soort jungle. De keuken is daarvan een mooi voorbeeld. Die stond laatst zo vol met planten, dat ik dacht ‘waar stond mijn nespresso-apparaat ook alweer?’

Waarom heb je voor deze stijl gekozen? 

Een eigen stijl kies je niet, het is eerder iets wat langzaam moet groeien en uiteindelijk tot volle wasdom komt. Een verlengstuk van jezelf. Natuurlijk kun je daar op een bepaalde manier sturing aan geven, maar het blijft een continu proces.

Wat is je allermooiste item in huis?

Het is onmogelijk om één favoriet item te benoemen. Veel meubels en accessoires hebben een verhaal. De eetkamertafel bijvoorbeeld, die kwam ik bij toeval tegen. Een handelaar in vintage meubelen vertelde me dat hij nog een bijzonder bureau had staan. Ik zag er echter direct een eetkamertafel in. Bescheiden van formaat, maar perfect voor de kleine eetkamer die ik destijds had. Het ontwerp is eenvoudig, tijdloos en functioneel. Daar hou ik van. Ander bijzonder item is de vintage mimiset van Cees Braakman voor Pastoe, waar ik vroeger als kind aan speelde bij mijn opa en oma. Nu zijn het vooral multifunctionele bijzettafeltjes die door ons huis zwerven. Maar als ik dan écht moet kiezen, dan ga ik voor de vintage fauteuil van Kho Liang Ie voor Artifort. Of toch de etsen van Simone? Nee, ik kan niet kiezen.

Wat zou je nooit wegdoen? 

Zoals ik al aangaf kleeft aan veel items een persoonlijke herinnering, die zal ik dus niet snel wegdoen. Dat geldt ook voor het Perzisch tapijt in onze woonkamer, dat ik enkele jaren terug voor een zacht prijsje van vrienden kon overnemen. Daar heb ik geen moment over getwijfeld. Ik was op slag verliefd. Die kleuren, prachtig!

Dillema’s:
Nooit meer naar de kringloop óf nooit meer een Design item aanschaffen. 

Nooit meer naar de kringloop. Ik kom er de laatste tijd weinig, omdat de prijzen enorm zijn gestegen door de toenemende populariteit van alles wat vintage is. Ontzettend jammer. Kringloopwinkels dreigen aan hun eigen succes ten onder te gaan. Nee, nooit meer design kopen zou voor mij een grotere straf zijn.

Nooit meer en plant in huis óf nooit meer bloemen. 

Dat is een gemakkelijke keuze: nooit meer bloemen. Een bos bloemen op tafel is leuk, maar een huis vol planten maakt een mens pas écht blij. Bovendien kunnen planten ook bloeien!

Wat zou je aanschaffen als je daarna nooit meer iets zou mogen kopen? 

Dit is duidelijk een vraag in de categorie ‘moeilijk’. Ik heb echt geen idee. Misschien dan toch maar de Eames Lounge Chair?

Liever een heeeele mooie stoel die totaal niet lekker zit? Of juist een stoel die heel lelijk is maar wel een ge-wel-dige comfort heeft. 

Als ik moet kiezen, dan ga ik toch voor een knappe stoel die vreselijk zit. Maar over het algemeen hebben goed ontworpen stoelen niet alleen een mooi uiterlijk, maar bieden ze ook comfort. Dus ik probeer altijd het beste van beide werelden te combineren. Dat is met de stoel van Kho Liang Ie aardig gelukt; die zit niet alleen goddelijk, het is ook nog eens een beauty!

Interieur geheimen:
Heb je wel eens een interieurblunder gehad?

Ik kan me niet herinneren dat ik hele grote blunders heb begaan. Natuurlijk koop je wel eens iets, waarvan je later denkt “hoe heb ik dat ooit mooi kunnen vinden?”. Maar dan verhuist het gewoon naar de kelder. Dat is over het algemeen de laatste rustplaats voor veel dingen hier in huis. 

Wat heb je nog nooit op de foto gezet?

De krabpaal, dat is zo’n ontzettend lelijk ding. Met fotograferen schuif ik ‘m altijd even opzij. Het is echt een doorn in ‘t oog, maar natuurlijk wel een must-have voor iedere kat. Dus als iemand nog tips heeft voor een mooie krabpaal, dan houd ik me graag aanbevolen.

Wat houd zich schuil achter de deurtjes van je kasten? 

Een puinhoop. Ik ben niet zo goed in het ordelijk inrichten van kasten, dat laat ik over het algemeen aan mijn Simone over. Bij mij mondt het al snel uit in een ongeorganiseerde bende. Mijn kledingkast bijvoorbeeld, dat is één grote chaos. Ik heb de hoop inmiddels ook opgegeven. Meestal houd ik het twee of drie weken geordend, dan verval ik weer in mijn oude (chaotische) patroon. Het is echt hopeloos. 

Tot slot:
Wat is het gekste wat bij je interieur moet passen? 

Nou écht gekke dingen kan ik niet bedenken, maar ik kan wel geld uitgeven aan (te) dure kledinghangers, wc-rolhouders en wc-borstels. Van die praktische dingen in huis, die moeten ook wel een beetje bij het interieur passen. Toch?

Wie of wat inspireerd jou? 

Inspiratie haal ik deels uit woonbladen (ELLE Decoration), maar vooral ook uit Instagram en Pinterest. Daarin schuilt wel een belangrijk gevaar. Veel Instagrammers laten zich beïnvloeden door hun timeline, met vele woonclichés tot gevolg. Probeer je eigen interieur daarom niet teveel te spiegelen aan je timeline, maar creëer je eigen persoonlijke stijl. Dat zorgt ervoor dat je ook op Instagram onderscheidend bent. Juist die onderscheidende accounts vormen voor mij een belangrijke inspiratiebron.

Heb je nog wensen in jou interieur? 

Heb je even? Er staat nog heel veel op mijn wishlist, maar echt noodzakelijk is het allemaal niet. De badkamer, die zou ik nog wel een keer aan willen pakken. Die vreselijke wc-bril met strandmotief komt nu toch wel mijn strot uit.

Bedankt Niels dat we een kijkje mochten nemen in jou prachtige interieur. Wil je meer van Niels zien en kijken of hij ooit aan een stijlvolle krabpaal komt? Volg hem dan op zijn Instagrampagina @niels.spierings.

Tot de volgende inter(ieur)view!
Liefs, Kelly

2 Reacties

 1. Finette
  1 juli 2018 / 18:27

  Leuk om te lezen Niels en Kelly! Fien

  • Keeelly91
   Auteur
   2 juli 2018 / 18:50

   Dankjewel Fien 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pinterest

Follow on Pinterest

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: