Trend: Planten verticaal aan je muur!

Zoals jullie misschien al eerder op mijn blog hebben gelezen ben ik al lange tijd fan van de producten van Valence Design. Het veelzijdige wandsysteem kun je op allerlei plekken in je huis aan de muur hangen. En wat ik zo leuk vind is dat er ook een idee is ontworpen om je planten te laten zien. Hallo monoplanters! 
Show je mini planten! 

Je planten alleen op meubels of op de grond showen is verledentijd. Verticaal aan de muur is helemaal de trend! En ik vind dat het niet groen genoeg kan in huis. 

Met de Monoplanters van Valence kun je op een hele gemakkelijke manier zonder te boren! je mini groene vrienden aan de muur hangen. Je hangt het namelijk op met posterbuddies of dubbelzijdig tape. Hang ze bij elkaar in een groepje of los om een subtiel effect te creëeren. 

Wat voor planten zijn er geschikt?

Er zijn heel veel verschillende soorten planten. En niet allen zijn evengoed geschikt voor de Monoplanters. Omdat de bakjes waar de planten in zitten niet heel diep zijn krijgen de planten niet veel grond om in de staan, zoals je dat gewend bent in een grote pot.
Daarom moet je miniplanten hebben die weinig grond nodig hebben. Ik heb hier 6 mini plantjes als voorbeeld genomen! 


De plantjes van links naar rechts:

1. Epipremnum aureum ‘Marble Queen’. Dit plantje gaat op den duur hangen. En het mooie bonte blad geeft een speels effect. Het handige om te weten is dat als de bladeren helemaal groen worden hij meer licht wil hebben. En hoe lichter de standplaats (niet in de volle zon) hoe meer tekeningen hij krijgt.

2. Peperomia rotundifolia, een leuk schattig hangend plantje. Is ook een makkelijk plantje maar heeft iets meer aandacht nodig als de rest.

3. Asparagus plumosus. Een heel fijn lief plantje maar heel sterk van binnen! Ook deze kan het lang overleven op weinig grond. Z’n wildere broertje, de Asparagus fern is ook een topper!

4. Hedera, weer een topper die niet kapot te krijgen is. En ook deze plant heeft een hangende functie. Af en toe een beetje praten en hij gaat heel lang mee ;-).

5. Beaucarnea, ookwel olifantenpoot genoemd in de grote kamerplantversie. Maar dit plantje is “bijna” niet kapot te krijgen. En een leuke bijkomstigheid, hij is niet giftig voor onze trouwe viervoeters. Onze Klungel neemt er maar al te graag een hapje van. Mocht je dus je plant niet half aangevreten terug zien, hang hem dan zo op dat je huisdier er niet bij kan ;-).

6. Dizygotheca elegantissima. En aparte bladsoort en dat maakt hem juist zo interessant om naar te kijken. Deze staat niet graag op de tocht en ook niet in de zon. 

Naast deze 6 toppers zijn natuurlijk de cactussen en vetplanten en airplanten ook hele goede kandidaten. Ook deze hebben weinig water of grond nodig.

Hoe geef je het makkelijkste water? 

Dit is nog even handig om te weten. Voordat je vrolijk met je goed gevulde gietertje erop af rent. Een gieter is namelijk helemaal niet handig. En ik spreek uit ervaring ;-). Het bakje is namelijk zo klein dat er een vloedgolf aan water overheen gaat. En waar beland dat? Juist, op je vloer en niet bij de plant. De plantenspuit is je redding! Zet deze op de harde straal en je kunt heel voorzichtig en gedoseerd je miniplant water geven. Je vloer blij, jij blij én je plant blij. 

Wat vind jij van deze verticale plantentrend? 

Liefs Kelly. 

Deze blog is tot stand gekomen ism Valence Design. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pinterest

Follow on Pinterest

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: