keeelly91 moodboard interieur make-over blogger woonkamer wonen interieurstyling

Moodboard, het begin van een nieuw interieur.

keeelly91 moodboard interieur make-over blogger woonkamer wonen interieurstyling
Ik vind het altijd heerlijk om te fantaseren over een nieuw interieur. En nee dat is niet omdat ik niet tevreden ben. Het is omdat ik het gewoon te leuk vind om nieuwe ideëen te bedenken. En wat ik daarvan het allerleukste vind is op internet struinen en daarvan een moodboard maken! 
Bij twijfel, maak een moodboard

Soms heb je wel eens dat je denkt “hmmm, zou dit wel bij elkaar passen?”. Vaak ga je dan voor de veilige weg. Maar hoe leuk is het om juist een onvoorspelbare combi te maken! Dan komt het moodboard goed van pas. En zul je daarna denken “ja, dit past perfect bij elkaar!”. 

keeelly91 moodboard babykamer nursery kids room kinderkamer jungle theme roomblush

Mijn moodboard voor onze babykamer

Hoe ik te werk ga

Als eerste heb ik de app “piccollage”. Als ik bijvoorbeeld nieuwe kleuren in de woonkamer wil toevoegen zoek ik op internet naar afbeeldingen van de grote meubels die we hier hebben. Die sla ik op en open ik in een leeg wit document. Je kunt de afbeeldingen daarna uitsnijden. De muurkleur voeg je vervolgens toe en de basis staat. Nu kun je op zoek naar bijvoorbeeld nieuwe kussens en accessoires. Met de optie “cutout” kun je het product precies goed uitsnijden zodat je geen witte randen eromheen hebt. 

Hieronder een filmpje daarvan. 

keeelly91 moodboard interieur styling woonkamer

M’n allereerste moodboard toen ik een nieuwe stijl wilde in 2015. 

Beperk je miskopen. 

Het mooie hiervan is dat je minder snel een miskoop zult maken. Oke het kan natuurlijk nogsteeds voorkomen, maar de kans is een stuk kleiner. Je weet immers al voor een groot deel of het bij de rest een match is. Als ik dit in het begin had geweten dan had ik mijn grootste miskoop nooit gehad (maar dan had ik ook niet zo gelachen). 

Mijn miskoop!

Ik had namelijk bij toeval een ontzettend tof vloerkleed gezien tijdens een shopdag. “Dit is um!” Dacht ik in de winkel. Een groen vloerkleed van 200x300cm. Ik dacht nee dat is tof! Zo lekker groot.. Dan is je woonkamer een soort “eiland”. 

Thuis moest ik even wachten tot mijn vriend thuiskwam en we leggen samen het kleed neer. Nou dat was dus ver-SCHRIK-kelijk lelijk. M’n vriend vroeg wanneer er een voetbalwedstrijd gespeeld ging worden in huis, want 2 doelen aan de uiteinden en ajax kon langskomen. Achja ken beuren zeggen we dan. Het kleed heb ik de volgende dag snel teruggebracht 

keeelly91 moodboard interieur woonkamer bohemian livingroom zuiver visgraat woon

Mijn moodboard voor een nieuw behang, kast en vloer. 

Een moodboard is dus de ideale start van een nieuw interieurproject, het kost niks en je kan het zo weer deleten. Handig toch? 

Ben jij ook van de moodboards maken? Of ga je er nu mee van start? Ik ben heel benieuwd wat je gaat maken, dus laat het mij vooral zien d.m.v een berichtje op Instagram of met de hastag #ontdekmijnmoodboard

Liefs, Kelly. 


Geplaatst

in

, , , ,

door

Reacties

15 reacties op “Moodboard, het begin van een nieuw interieur.”

 1. Gertje avatar
  Gertje

  Welke app gebruik je precies? Zie er meerdere met soortgelijke namen, piccollage… dank!

  1. Keeelly91 avatar
   Keeelly91

   De uitgebreide naam is PicCollage Grid & Photo Editor van Cardinal Blue.

   Groetjes Kelly

  2. Diane avatar
   Diane

   Waar komt dat mooie geblokte kussen in het midden van het moodboard vandaan?

 2. Ines avatar
  Ines

  Ik wil graag weten waar je de kast gekocht hebt?

  1. Keeelly91 avatar
   Keeelly91

   Deze is van het merk Zuiver. Barbier kast heet die. En is oa te koop bij Fonq :-).

 3. Diane avatar
  Diane

  Wauw wat mooi! Mag ik vragen waar dat geblokte kussen in het midden van het moodboard vandaag komt? Die is echt leuk.

  1. Keeelly91 avatar
   Keeelly91

   Hi! dankjewel. Die komt bij de Wehkamp vandaan maar wel 2 jaar geleden.

 4. Marieke avatar
  Marieke

  Hai Kelly, waar komt dat fantastische kleed vandaan?!!
  En dat leren voetenbankje. Ziet er echt super uit!

  1. Keeelly91 avatar
   Keeelly91

   Het kleed komt bij Wehkamp vandaan, en het leren voetenbankje bij Intratuin 🙂

 5. Jeanette avatar
  Jeanette

  Magvik vragen waar dat leuke behang vandaan komt?

  1. Keeelly91 avatar
   Keeelly91

   Hi! Het behang is van Muralswallpaper 🙂

   1. Debra avatar
    Debra

    Hoi!

    Weet je toevallig ook nog de naam van het behang? Ik kan hem niet vinden op die website.

    Groetjes, Debra

    1. Keeelly91 avatar
     Keeelly91

     Hi hij heet: Arrowhead Grey. 🙂

 6. Joany avatar
  Joany

  Hey hoi,
  Wat gaaf zeg! Ik vind je kamer echt super mooi.
  Mag ik vragen welke kleur blauw je op de muur hebt?
  Alvast bedankt!

  Groetjes Joany

  1. Keeelly91 avatar
   Keeelly91

   Hi! Dit is pale jade green van Le noir & blanc

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.