Moodboard, het begin van een nieuw interieur.

keeelly91 moodboard interieur make-over blogger woonkamer wonen interieurstyling
Ik vind het altijd heerlijk om te fantaseren over een nieuw interieur. En nee dat is niet omdat ik niet tevreden ben. Het is omdat ik het gewoon te leuk vind om nieuwe ideëen te bedenken. En wat ik daarvan het allerleukste vind is op internet struinen en daarvan een moodboard maken! 
Bij twijfel, maak een moodboard

Soms heb je wel eens dat je denkt “hmmm, zou dit wel bij elkaar passen?”. Vaak ga je dan voor de veilige weg. Maar hoe leuk is het om juist een onvoorspelbare combi te maken! Dan komt het moodboard goed van pas. En zul je daarna denken “ja, dit past perfect bij elkaar!”. 

keeelly91 moodboard babykamer nursery kids room kinderkamer jungle theme roomblush

Mijn moodboard voor onze babykamer

Hoe ik te werk ga

Als eerste heb ik de app “piccollage”. Als ik bijvoorbeeld nieuwe kleuren in de woonkamer wil toevoegen zoek ik op internet naar afbeeldingen van de grote meubels die we hier hebben. Die sla ik op en open ik in een leeg wit document. Je kunt de afbeeldingen daarna uitsnijden. De muurkleur voeg je vervolgens toe en de basis staat. Nu kun je op zoek naar bijvoorbeeld nieuwe kussens en accessoires. Met de optie “cutout” kun je het product precies goed uitsnijden zodat je geen witte randen eromheen hebt. 

Hieronder een filmpje daarvan. 

keeelly91 moodboard interieur styling woonkamer

M’n allereerste moodboard toen ik een nieuwe stijl wilde in 2015. 

Beperk je miskopen. 

Het mooie hiervan is dat je minder snel een miskoop zult maken. Oke het kan natuurlijk nogsteeds voorkomen, maar de kans is een stuk kleiner. Je weet immers al voor een groot deel of het bij de rest een match is. Als ik dit in het begin had geweten dan had ik mijn grootste miskoop nooit gehad (maar dan had ik ook niet zo gelachen). 

Mijn miskoop!

Ik had namelijk bij toeval een ontzettend tof vloerkleed gezien tijdens een shopdag. “Dit is um!” Dacht ik in de winkel. Een groen vloerkleed van 200x300cm. Ik dacht nee dat is tof! Zo lekker groot.. Dan is je woonkamer een soort “eiland”. 

Thuis moest ik even wachten tot mijn vriend thuiskwam en we leggen samen het kleed neer. Nou dat was dus ver-SCHRIK-kelijk lelijk. M’n vriend vroeg wanneer er een voetbalwedstrijd gespeeld ging worden in huis, want 2 doelen aan de uiteinden en ajax kon langskomen. Achja ken beuren zeggen we dan. Het kleed heb ik de volgende dag snel teruggebracht 

keeelly91 moodboard interieur woonkamer bohemian livingroom zuiver visgraat woon

Mijn moodboard voor een nieuw behang, kast en vloer. 

Een moodboard is dus de ideale start van een nieuw interieurproject, het kost niks en je kan het zo weer deleten. Handig toch? 

Ben jij ook van de moodboards maken? Of ga je er nu mee van start? Ik ben heel benieuwd wat je gaat maken, dus laat het mij vooral zien d.m.v een berichtje op Instagram of met de hastag #ontdekmijnmoodboard

Liefs, Kelly. 

15 Reacties

 1. Gertje
  2 november 2019 / 10:35

  Welke app gebruik je precies? Zie er meerdere met soortgelijke namen, piccollage… dank!

  • Keeelly91
   Auteur
   15 november 2019 / 19:38

   De uitgebreide naam is PicCollage Grid & Photo Editor van Cardinal Blue.

   Groetjes Kelly

  • Diane
   6 februari 2020 / 20:50

   Waar komt dat mooie geblokte kussen in het midden van het moodboard vandaan?

 2. Ines
  2 januari 2020 / 22:49

  Ik wil graag weten waar je de kast gekocht hebt?

  • Keeelly91
   Auteur
   3 januari 2020 / 13:03

   Deze is van het merk Zuiver. Barbier kast heet die. En is oa te koop bij Fonq :-).

 3. Diane
  6 februari 2020 / 08:36

  Wauw wat mooi! Mag ik vragen waar dat geblokte kussen in het midden van het moodboard vandaag komt? Die is echt leuk.

  • Keeelly91
   Auteur
   15 februari 2020 / 19:44

   Hi! dankjewel. Die komt bij de Wehkamp vandaan maar wel 2 jaar geleden.

 4. Marieke
  6 februari 2020 / 21:40

  Hai Kelly, waar komt dat fantastische kleed vandaan?!!
  En dat leren voetenbankje. Ziet er echt super uit!

  • Keeelly91
   Auteur
   15 februari 2020 / 19:52

   Het kleed komt bij Wehkamp vandaan, en het leren voetenbankje bij Intratuin 🙂

 5. Jeanette
  11 februari 2020 / 10:27

  Magvik vragen waar dat leuke behang vandaan komt?

  • Keeelly91
   Auteur
   15 februari 2020 / 19:50

   Hi! Het behang is van Muralswallpaper 🙂

   • Debra
    1 maart 2020 / 19:30

    Hoi!

    Weet je toevallig ook nog de naam van het behang? Ik kan hem niet vinden op die website.

    Groetjes, Debra

    • Keeelly91
     Auteur
     8 maart 2020 / 10:25

     Hi hij heet: Arrowhead Grey. 🙂

 6. Joany
  6 maart 2021 / 17:12

  Hey hoi,
  Wat gaaf zeg! Ik vind je kamer echt super mooi.
  Mag ik vragen welke kleur blauw je op de muur hebt?
  Alvast bedankt!

  Groetjes Joany

  • Keeelly91
   Auteur
   7 maart 2021 / 13:32

   Hi! Dit is pale jade green van Le noir & blanc

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pinterest

Follow on Pinterest

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: