Tv-wand, een hele nieuwe frisse look!

tv-wand interieurstyling interieurinspiratie wanddecoratie wandstyling woonkamer tvmeubel vintage style frisse tinten
Het is weer november. Op de een of andere manier is dat onze tijd om te klussen. 3 jaar geleden om deze tijd gaven we namelijk de muur achter de tv een betonlook. En nu 3 jaar later was deze tv-wand weer aan de beurt. Maar niet alleen de muur kreeg een ander kleurtje…

Voor

Geen likje verf maar een likje beits.

We begonnen de make-over bij ons tv meubel. Ik was toe aan warmte, knusheid en contrasterende kleuren. Het witte van het tvmeubel vond ik niet meer passen in de nieuwe stijl. Maar om nu een heel nieuw meubel aan te schaffen vonden we ook weer zonde. Het haardje maakte plaats voor een nieuw besta kastje, de eiken plank werd gebeitst in een wenge kleur en de deurtjes werden vervangen voor de zwart-bruine versie van de Ikea besta serie.
Maar ja, wat doen we nu met de bovenkant van het laatste kastje? Een stukje plank erbij vond ik lelijk omdat je altijd een naadje ziet lopen. En dus bedacht ik om het hout te bekleden met een rib stofje! Heel blij met deze speelse look! Het lijkt een heel nieuw meubel, maar het kost je nauwelijks iets 😉 .

tvmeubel ikea besta interieurstyling ribstof diy vintagelook inspiratie fotograaf

De vreselijke tv-wand

Het idee zat al een tijd in m’n hoofd. De afgelopen tijd is er weer behoorlijk veel veranderd in huis, en die grijze aanwezige muur was ik echt zat. Tijd dus voor verandering! Het enige was dat het hele behang met kalkverf eraf gehaald moest worden, wánt er kwam nieuw behang. Het eerste deel ging helemaal soepeltjes. De helft van de muur in 1 uur tijd ontdaan van behang. Top! Maar ik geloof dat iemand het er niet mee eens was, want over de andere helft deden we maarliefst 7!!!!!! uur. Ik kan je vertellen, dit doen we nooit meer . En ja, we hebben alles geprobeerd. Stomen, natmaken, lief praten. Niks hielp. Maar na regen komt zonneschijn want de dag erna kwam het nieuwe behang er al op. En het matcht perfect met het nieuwe tv-meubel!

Een persoonlijke wand.

Nu kwam daar het leukste deel, voor m’n vriend ietsje minder. (Volgens mij hebben alle mannen iets tegen gaten boren). Maar ik had bedacht om heel veel lijstjes op te hangen. Bij de kringloop scoorde ik een aantal oude lijsten. Dit vond ik extra sfeer geven tussen de nieuwe lijsten. Op de grond ging ik aan de slag met verschillende composities. Ik zie ook dat mensen alles uitknippen in grootte van de lijst en die op de muur plakken, maar dat vond ik teveel gedoe. Ik heb de muur opgemeten en daarna mijn compositie op de grond, en zo wist ik zeker dat ze allemaal gingen passen.

persoonlijke wand decoratie lijsten posters wallart art kunst aan de muur keeelly91 studiokeeelly

En dan 1 voor 1 vanaf de foto van je telefoon ophangen . Het zijn allemaal persoonlijke items geworden. Zo hangt er een oude papyrus die mijn oom mee nam uit Egypte, een kaart die ik jaren geleden aan mijn vriend schreef, natuurlijk the birthposter en ga zo maar door. Zo worden we extra blij als we ernaar kijken.

De finishing touch.

Boven de tv hangt een plank met nieuwe plankdragers. Vanaf het begin ben ik al fan van Handles&more. En ze hebben nu deze nieuwe split plankdragers. Het verfijnde dunne leer past precies bij de vintage stijl!

Het tvmeubel houd ik verder rustig. De kraanvogel lamp kreeg een nieuwe kap die ik ook bij de kringloop scoorde en met 2 bijzondere vazen was het voor mij helemaal af.

keeelly91 wanddecoratie tv-wand livingroominspo interieurinspiratie wooninspiratie vintage look styling wallart muurinspiratie muurdeco

Wat vind jij van de make-over van onze tv-wand?

Voorlopig zijn wij weer even klaar hier. Maar wie weet tot over 3 jaar  .

Liefs, Kelly.

2 Reacties

 1. 10 januari 2021 / 22:32

  Hoi, super mooi deze wand!
  Vraagje waar heb je de fotoboxlijsten vandaan waar je het beeldje in hebt van de mama die een kind tilt? Vind deze erg leuk
  Nl! Gr sanne

  • Keeelly91
   Auteur
   11 januari 2021 / 12:58

   Hi! Dankjewel! Deze boxen (groot en klein) komen bij Ikea vandaan. Ik kon de grootste niet op de site vinden, maar wel in de winkel. Helaas is deze natuurlijk niet open maar wie weet hebben ze hem nu wel op de site staan :-).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pinterest

Follow on Pinterest

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: